Afbeelding

Verslag van een bridgeavond bij Bel Air

Sport Bridge

Bridgeclub Bel Air schudde de kaarten weer op 2 februari. Met nog één zitting te gaan in de Topintegraal competitie lijkt de overwinning voor Jan Warmerdam en Jan Zwaneveld binnen te zijn.

Met een gemiddelde van 62,52% hebben zij al een voorsprong op Jan Pieters en Cees v. Eijden van 5%. Ook tijdens de vierde zitting liepen zij weer uit. Jan en Jan behaalden 57,36% en Jan en Cees 51,67%. Kees Doorn en Peter v.d. Raad moesten hun derde plaats afstaan omdat zij maar 44,03% scoorden. Helmie v.d. Berg en Joke v.d. Lans zijn de laatste tijd goed in vorm. Ook bij deze drive kwamen zij weer tot grote hoogte. Met 61,25% werden zij derde en dat is ook de plaats in de rangschikking.

De winst van deze avond ging naar Maria en Ton Bruseker met een score van 64,58%. De eerste plaats werd gedeeld met An Touw en Marrie Mesman. Anneke van Vree en Irmi van Dam  maakten in de rangschikking en behoorlijke sprong.

Zij stonden op de achtentwintigste plaats en met een score van 58,61% klommen zij naar plaats dertien. Els Zonneveld en Nettie van Egmond daarentegen vielen met hun resultaat van 35,42% weg uit de top tien.

Diverse paren moesten in een andere samenstelling spelen omdat hun partners met vakantie of ziek waren. Theresia v.d. Horst deed het met Tiny Uitendaal het beste. Met 56,94% waren  zij dan ook best tevreden.

Marijke van Lamoen ging de strijd aan met Albert v .d. Moolen en met 49,58% bleven zij net onder het gemiddelde. Ook Marlies ten Kate ging "vreemd". Met Gonny Jongbloed kwam dit paar tot 48,61%.

Enkele paren waren achteraf blij met de reglementen want zij scoorden niet zo goed maar kregen toch 45% toebedeeld.

Volgende week gaat de vierde serie weer van start.

Uit de krant