Anita Witzier maakte opnames bij Lucinda van der Ploeg. Zaterdag is het resultaat te zien op NPO 2. | Foto: pr
Anita Witzier maakte opnames bij Lucinda van der Ploeg. Zaterdag is het resultaat te zien op NPO 2. | Foto: pr

Anita Witzier bezoekt helingssessie met bloemen in Hillegom

Algemeen

‘Bloemen zijn geen decoratie, ze zijn zoveel meer’. Lucinda van der Ploeg is specialist in bloemen. Na haar opleiding tot bloemstylist mag zij zichzelf benoemen tot één van de beste bloemstylisten in het vak. Zij besloot haar kennis en kunde te willen delen in workshops. Daarnaast is zij zich binnen dit vak ook op een andere vlak gaan bewegen.

Door Frits Homan

Van der Ploeg wil een vertaler van bloemen zijn: ‘Het is de verborgen wijsheid van bloemen wat bij mensen hun ware potentieel kan ontgrendelen’. Middels bloemen coacht zij mensen die worstelen en levensvragen hebben, en geeft hen inzichten die gebruikt kunnen worden om verder te gaan op hun pad.

Helingsessies

Lucinda geeft met behulp van haar bloemen helingssessies in haar yurt op de Tweede Loosterweg in Hillegom, een traditionele Mongoolse tent die al duizenden jaren gebruikt wordt door rondtrekkende nomaden. Van der Ploeg: ‘Deelnemers kiezen de bloem, ik geef de vertaling. Het is alsof de bloem vertaalt wat er in hen omgaat. Dat kan allemaal dankzij de energie van bloemen’. Volgens haar dragen bloemen energie bij zich, zoals ook de mens die heeft. ‘Deze energie kan gezien worden als een frequentie, een trilling, die ieder levend wezen bij zich heeft. We zien het niet met het blote oog, maar het is er wel. Als je je helemaal afstemt op een levend wezen, kun je deze trilling, vibratie en energie voelen’. Tijdens de sessies maakt van der Ploeg gebruik van de door haar zelf gemaakte sjamanendrum.

Anita Witzier

Anita Witzier, onder andere bekend van diverse televisieprogramma’s als ‘Memories’, ‘12 Steden Groen’, ‘Passion 2021’ en winnares van de zilveren Televizier-ster 2007, heeft voor haar programma ‘Zin in Morgen’ de helingssessie ondergaan. Het resultaat is zaterdagavond 20 april om 18.45 uur te zien bij de zender KRO/NVRV op NPO 2. Lucinda van der Ploeg is te volgen op https://lucindamaria.nl.

Uit de krant