Geelgerande tubebij op Jakobuskruid. | Foto: Mario Penaat
Geelgerande tubebij op Jakobuskruid. | Foto: Mario Penaat

Natuurexcursie in de Weerlanerpolder

Algemeen

De natuurorganisaties Behoud de Polders en Natuurlijk Hillegom houden op zondag 28 april een gratis excursie over de natuurwaarden van de Weerlanerpolder.

De natuurwandeling is onder begeleiding van natuurfotograaf Mario Penaat. Hij zal de deelnemers tijdens de wandeling voorlichten over de vogels die in het natuurgebied zijn neergestreken om er te gaan broeden, waaronder de weidevogels. Bovendien zal hij vertellen over de zeldzame planten en bijzondere dieren die je in deze polder aantreft. Na de wandeling komen we aan bij Imkerij Weerlanerpolder. 

Bijenkasten

Begonnen met een paar bijenvolken beheert imker Meinhard van de Reep inmiddels veel bijenkasten op dit terrein en andere locaties in de Bollenstreek. Meinhard zal vertellen over het belang van bijen voor het verbeteren van de biodiversiteit. In de showroom van Het Honingmagazijn van de imkerij zijn onder meer 25 soorten honing te koop.

De rondleiding duurt van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan bij Ton van de Reep via tonvandereep@outlook.com of door te bellen naar 023-5842854.

Uit de krant