Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Geen bijzonderheden bij controle op Satellietbaan

Algemeen

Gemeente Hillegom heeft dinsdag 16 april samen met politie en de Omgevingsdienst West-Holland, panden en ondernemers aan de Satellietbaan in Hillegom bezocht en gecontroleerd. Deze controles zijn bedoeld om op tijd eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken.

De samenwerkende partners houden regelmatig controles in panden en bedrijven. Deze acties kondigen we van tevoren niet aan. We willen hiermee nagaan of eigenaren en huurders zich aan de regels houden. Een controle hoeft dus niet te betekenen dat er iets niet in orde is.

Een veilig ondernemersklimaat

Op één enkele constatering m.b.t. milieuwetgeving na, zijn er geen bijzonderheden aangetroffen tijdens de controle aan de Satellietbaan. De bewoners en ondernemers waren zeer meewerkend en stonden open voor deze vorm van preventieve controle. 

Schouder aan schouder

De buurgemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen werken schouder aan schouder met de politie en het Openbaar Ministerie. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst en Brandweer, zijn betrokken.

We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeente veilig.

Ziet u dingen die niet kloppen?

Meld het ons! Uw melding kan het verschil maken. Want ieder stukje informatie kan helpen eventuele misstanden tegen te gaan.

Melden kan via de politie: 0900 – 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000; www.meldmisdaadanoniem.nl

Uit de krant