Afbeelding

Bomvol programma voor Koningsdag in Hillegom

Algemeen

Net als voorgaande jaren heeft het Oranjecomité Hillegom weer een bomvol programma voor Koningsdag in elkaar gedraaid dit jaar weer een scala aan traditionele activiteiten, zoals de aubade, de vrijmarkt, het kindercorso, het happen en stappen, het Hillegoms oranjefeest en diverse concerten.

Door Annemiek Cornelissen

Ook 4 mei gaat in Hillegom nooit ongemerkt voorbij. Dit alles is zoals gewoonlijk weer samengevoegd in een kleurrijk programmaboekje dat op dinsdag 3 April om 10.00 uur op feestelijke wijze werd gepresenteerd. In de Hoftuin werd het eerste exemplaar aangeboden aan Burgemeester Arie van Erk door de secretaris van het Oranjecomité Herman de Joode.

Herman de Joode zei weer super trots te zijn op het nieuwe programmaboekje. “We proberen er ieder jaar weer wat moois van te maken. We evalueren en stap voor stap leidt dit tot verbeteringen. Uiteraard hebben we daar ook sponsors voor nodig en dat is ook dit jaar weer prima gelukt. Het boekje is weer speels en kleurrijk en nodigt zeker uit voor een feestje”. 

Volgens Herman de Joode zijn er dit jaar geen nieuwe activiteiten. “We hebben gekozen voor de al bestaande activiteiten, die heel succesvol zijn”. Koningsavond is weer het traditionele “Happen & stappen”, dat alweer voor de achtste keer wordt gehouden en waaraan vier restaurants meedoen. Aansluitend zijn er allerlei optredens in de diverse horecalocaties. Ook is op zaterdag 4 mei weer de herdenkingsbijeenkomst in de Maartenskerk met aansluitend de stille tocht naar het Molenduin en het defile met krans- en bloemlegging. 

De bevrijdingswandeling vindt plaats op zondag 5 mei in samenwerking met de Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Er zijn 9.500 programmaboekjes gedrukt, die huis aan huis worden verspreid door tal van vrijwilligers, waaronder ook de comitéleden. Volgens Herman de Joode gaat volgend jaar een heel bijzonder jaar worden. “Dan wordt gevierd dat Nederland 80 jaar geleden is bevrijd. Uiteraard gaan we daar ons programma aan aanpassen en wordt deze extra feestelijk”. 

Volgens de Joode start het comité ieder jaar al in september met het samenstellen van het programma. “Mijn vrouw Sandra zit ook in het comité en wij leggen altijd briefjes op de tafel, zodat we dingen niet vergeten”. 

Burgemeester Arie van Erk complimenteerde het comité weer met het nieuwe boekje. “Petje af voor jullie allemaal. Ik weet hoeveel werk dit kost en hoeveel mensen er in touw zijn om de Hillegommers een mooie dag te bezorgen. Velen beseffen dat niet. Koningsdag zie ik als een mooie en gezellige dag, waar mensen elkaar ontmoeten. Deze momenten van saamhorigheid en verbinding moeten we als dorp gewoon hebben”. 

Uit de krant