Vele kinderen lieten zich tijdens de feestelijke opening schminken.
Vele kinderen lieten zich tijdens de feestelijke opening schminken. Foto: Annemiek Cornelissen

Het nieuwe speelseizoen is geopend

Algemeen

Het nieuwe speelseizoen van Speeltuinvereniging Jeugdland is vorige week geopend met het traditionele openingsfeest. Dit feest is dit jaar in een ander jasje gestoken, in verband met het vroeg vallen van de Pasen dit jaar.

De paashaas was op bezoek, die met de kinderen meespeelde, paaseitjes uitdeelde en er een echt feestje van wist te maken. Ook konden de kinderen met de paashaas op de foto en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. De kids konden geschmikt worden door Schminkgeluk, onderdeel van Welzijnskompas Lisse/Hillegom.

Bij de Speel-o-theek Hillegom waren oud-Hollandse spelletjes gehuurd, waaronder ringwerpen, shuttles schieten en balschuiven. Ook was er een sjoelbak aanwezig. Niet alleen de kinderen deden de spelletjes, maar ook de ouders waren actief. Alle kinderen kregen een strippenkaart, waarmee ze aan deze spelletjes konden deelnemen. Bij een volle strippenkaart kregen ze een ijsje. Om alles in goede banen te leiden, hielp een groot aantal vrijwilligers mee aan het openingsfeest. De festiviteit was gratis toegankelijk voor alle kinderen van Hillegom, dus ook niet-leden waren welkom en kregen een strippenkaart. Komende maanden staan er weer diverse activiteiten op het programma. Woensdag 15 mei is er een pannenkoekenparty, op woensdag 24 april een Koningsfeestje en op woensdag 19 juni is de Nationale buitenspeeldag en op 10 juli een tropical-bingo.

Uit de krant