Afbeelding
Foto: Annemiek Cornelissen

Senioren smullen van pannenkoeken bij Bollenstroom

Algemeen

Ook in Hillegom werd op vrijdag 8 maart aandacht besteed aan het landelijke pannenkoekenfeest. Voor deze 17e editie zijn ongeveer 85.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken gaan bakken voor ouderen. Ook in Hillegom zijn de leerlingen van de Johannesschool gaan bakken en dit deden ze voor hun buren: Ontmoetingscentrum Bollenstroom van Zorgbalans, waar doordeweeks, dagelijks mensen met een haperend brein bijeenkomen om van alles met elkaar te ondernemen.

Door Annemiek Cornelissen

Gezamenlijk eten staat dan steevast op het programma en deze keer was dat extra bijzonder omdat de kinderen van de Johannesschool de aanwezigen pannenkoeken voorschotelden. Die gingen er prima in.

Volgens begeleider Joke Wijnveldt zijn pannenkoeken het lievelingskostje van de deelnemers. ‘Ze mogen heel vaak kiezen wat ze tussen de middag willen eten. Meestal zijn dat pannenkoeken. Ook bakken we wel eens een kroketje en een paar stokjes saté zodat ze een lekkere warme hap krijgen. Dat doen hun mantelzorgers vaak niet, dus dan is het extra bijzonder’.

Twee vliegen in één klap

Dit jaar heeft een recordaantal van 1.715 scholen meegedaan aan Nationale Pannenkoekdag. De leerlingen van de Johannesschool hoefden niet ver weg. Zij kozen uiteraard voor hun buren en dat maakte het extra leuk. In de keuken van de Bollenstroom gingen ze in groepjes aan de slag. Een aantal van hen at gezellig mee, want zowel de school als Bollenstroom vinden verbinding tussen jong en oud heel belangrijk. 

‘Met dergelijke initiatieven zijn dit twee vliegen in één klap. In het begin van het schooljaar gaan we vaak in de groepen van de Johannesschool vertellen over mensen met een haperend brein, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. We doen vaak dingen samen, zoals de burendag, maar ook voorlezen, dus voor de meeste kinderen zijn onze deelnemers al bekend en andersom natuurlijk ook’. 

Op deze vrijdagmorgen was Elena Bruins van de Hillegomse muziekschool ook aanwezig om met de deelnemers muziek te maken en te zingen. Het was leuk om te zien hoeveel plezier de deelnemers hieraan beleefden. Binnenkort gaan ze optreden bij de Kulturele Raad, dus naar wordt naartoe gewerkt. ‘Er wordt hard geoefend’, aldus Joke Wijnveldt, terwijl ze meteen de leerlingen complimenteert met de pannenkoeken. ‘Wat zijn ze lekker, dank jullie wel allemaal’.

Uit de krant