Vlnr: Jan Karel Sterkenburg – Lionsclub Bollenstreek, Joop den Blanken – Fietsmaatjes Hillegom Lisse en Sjaco Griffioen, Intratuin Lisse.
Vlnr: Jan Karel Sterkenburg – Lionsclub Bollenstreek, Joop den Blanken – Fietsmaatjes Hillegom Lisse en Sjaco Griffioen, Intratuin Lisse. Foto: pr

Start Lionsclub Bollenstreek Fietstour op 11 juni bij Intratuin Lisse

Algemeen

Met koffie en lekkernijen wordt de start van de Lionsclub fietstour voor Fietsmaatjes op zondag 11 juni gevierd bij Intratuin Lisse, zelf ook een van de sponsoren van Fietsmaatjes. Het betekent de start van een prachtige route over zo’n 38 kilometer door Lisse, Hillegom, Bennebroek en De Zilk. De opbrengst van deze tour komt geheel ten goede aan de Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse, die zich inzet om fietsen voor iedereen mogelijk te maken.

Warm Bollenstreekhart voor Fietsmaatjes
Lionsclub Bollenstreek organiseert deze Fietstour nu voor het 2e jaar en weet zich gesteund door ondernemers en de middenstand in de Bollenstreek. Start, finish en de tussenstops worden geheel of gedeeltelijk gesponsord door de gevestigde ondernemingen en door de plaatselijke middenstand. Sjaco Griffioen, ondernemer van Intratuin Lisse, twijfelde geen moment. “Toen de Lionsclub vroeg of we de koffie konden verzorgen bij de start op ’t Huys Dever, hebben we ze direct aangeboden de volledige start te verzorgen. De finish vindt nu plaats bij Dever, waar het evenement met een feestelijke BBQ wordt afgesloten.”
Voorzitter Joop den Blanken van Fietsmaatjes vult aan: “Wij zijn ontzettend blij met alle ondernemers die helpen om deze fietstour tot een groot succes te maken. Hierdoor zijn we met onze vrijwilligers in staat om heel veel mensen fietsplezier te laten beleven.”

Culinaire en culturele tussenstops
Volgens Jan Karel Sterkenburg van organisator Lionsclub Bollenstreek is de organisatie er helemaal klaar voor. “We hebben een prachtige tocht uitgezet met tussenstops in Hillegom (‘Maak kennis met Jan Six’), bezoek van Huis Leyduin op Buitenplaats Leyduin, een proeverij bij brouwerij Klein Duimpje en tenslotte een BBQ met livemuziek op ’t Huys Dever.”

Deelname nog mogelijk
Inschrijven voor de fietstour is nog mogelijk op www.bollenstreek.lions.nl tot vrijdag 9 juni. De starttijden op zondag 11 juni zijn tussen 09.30 en 11.00 uur en het programma eindigt rond 18.00 uur.

Uit de krant