Logo dehillegommer.nl
<p>Nyncke Morat (links) en directeur Esther Tait. | Foto: pr</p>

Nyncke Morat (links) en directeur Esther Tait. | Foto: pr

Esther Tait volgt Joost Kuurman op bij WelzijnsKompas

  Zorg & Welzijn

Esther Tait is de opvolger van Joost Kuurman als voorzitter van het bestuur van WelzijnsKompas. Tait is op 1 oktober begonnen in haar nieuwe vrijwilligersfunctie.

Volgens directeur Nyncke Morad is Esther geknipt voor de voorzittersrol: “Esther is kundig, doortastend en neemt veel kennis mee uit het bedrijfsleven waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Zij heeft veel ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en HR, zij heeft affiniteit met de welzijnssector en is nieuwsgierig naar het sociaal domein.”

Esther: “Ik ben een paar jaar geleden teruggekeerd uit het buitenland en heb toen met mijn gezin een tijdje in Hillegom gewoond. Om meer mensen te leren kennen in Hillegom heb ik me aangemeld bij Stichting Fietsmaatjes. Een geweldige vrijwilligersorganisatie waarvan ik met plezier twee jaar voorzitter ben geweest. Omdat dit te veel tijd ging vragen naast mijn fulltime baan als operationeel IT manager bij Achmea, zocht ik iets anders. 

Een collega van Fietsmaatjes attendeerde me op WelzijnsKompas. Het spreekt me aan omdat het een brede welzijnsorganisatie is met bevlogen professionals en vrijwilligers en een duidelijke visie en missie. 

Zij ondersteunen mantelzorgers, organiseren bijeenkomsten waardoor mensen zich minder eenzaam voelen, zij geven advies over hoe je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en zij bemiddelen in vrijwilligerswerk. 

Vacature voor nieuw bestuurslid

Allemaal initiatieven met als doel bij te dragen aan een inclusievere samenleving. Ik krijg veel energie van de gesprekken die wij als bestuur met Nyncke hebben. ‘Op afstand’ kunnen wij Nyncke en de organisatie ondersteunen vanuit de verschillende expertises die de vier bestuursleden meebrengen. 

Een bestuurslid heeft laten weten er begin 2022 mee te stoppen en ik hoop dan ook dat er in Hillegom of Lisse iemand geïnteresseerd is om een algemene bestuursfunctie te vervullen.”

“Wie een interessante vrijwilligersfunctie zoekt en wil meedenken over de koers van het welzijnswerk, is van harte welkom!”, aldus Nyncke Morad. “Vooral mensen met een achtergrond in zorg & welzijn missen we nog in het bestuur. We streven daarin naar diversiteit, net zo divers als de samenleving is.”

Meer informatie over het bestuurswerk is te vinden op www.welzijnskompas.nl/vacatures.

Meer berichten