Ook een buurt AED in wijk Treslong
Logo dehillegommer.nl
<p>De AED hangt aan de gevel van de Maurickhof aan de Waardenburg 1-31. | Foto: PR</p>

De AED hangt aan de gevel van de Maurickhof aan de Waardenburg 1-31. | Foto: PR

(Foto: )

Ook een buurt AED in wijk Treslong

  Zorg & Welzijn

Hillegom • Het is al even geleden dat in wijk Treslong de actie startte voor een Buurt-AED. Het bleek een groot succes. Veel bewoners van de wijk steunden het initiatief en binnen afzienbare tijd was het benodigde bedrag bij elkaar gebracht.

Daarna startte het vinden van een geschikte locatie op een centrale en herkenbare plek in de wijk. Na het overleg met verschillende partijen, zijn de buurtbewoners uiteindelijk uitgekomen bij de voorzitter Hans Verheul van de VVE van Maurickhof aan de Waardenburg. “Hans stond direct open voor het plan de AED aan gevel van het complex te hangen. Na ruggenspraak met zijn bestuur en goedkeuring door de bewoners van het appartementencomplex hebben we installateur Romke Bijl beschikbaar gevonden om AED te bevestigen.

Nu is het belangrijk dat we de bewoners bekend maken dat de AED hangt aan de gevel van de Maurickhof aan de Waardenburg 1-31 in wijk Treslong.”

De AED hangt in een beveiligde kast en is aangemeld bij het netwerk van Hartslag.nu. Hij is 24/7 beschikbaar voor de burgerhulpverleners. De toegangscode van de kast is daar ook bekend. Bij een melding bij 112, waarbij reanimatie en een AED nodig, wordt dat gemeld aan burgerhulpverleners die zijn getraind voor reanimatie met AED en snel ter plaatse kunnen zijn.

Met een speciale actie wordt deze week in de wijk nog bekend gemaakt dat de AED hangt, waar hij precies hangt en hoe bewoners van de wijk achter de toegangscode kunnen komen.


Meer berichten