Logo dehillegommer.nl
<p>Wethouder Jan van Rijn en een van de Hillegomse ondernemers op de Hoofdstraat. | Foto: pr</p>

Wethouder Jan van Rijn en een van de Hillegomse ondernemers op de Hoofdstraat. | Foto: pr

Wethouder in gesprek met ondernemers

  Zakelijk

Jan van Rijn, wethouder economie, maakte vorige week een rondje door het centrum om met ondernemers te spreken. Hij bood een luisterend oor voor zij die het nu zo zwaar hebben.

Het gemeentebestuur zal komende tijd contact leggen met ondernemers, verenigingen, organisaties en beroepsgroepen die het nu moeilijk hebben vanwege de voortdurende coronamaatregelen.

Gebruik ‘click & collect’

Van Rijn: “Tijdens mijn ronde door het centrum heb ik een aantal ondernemers gesproken die het echt heel moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Natuurlijk wist ik dat veel ondernemers het moeilijk hebben, maar dat komt nog meer binnen als je de persoonlijke verhalen hoort. Daarom wil ik ook alle Hillegommers oproepen: bestel lokaal, maak gebruik van de ‘click & collect’ mogelijkheid die nu geboden wordt door lokale ondernemers.”

Meedenken over nabije toekomst

“Er zijn heel veel beroepsgroepen en branches die het nu moeilijk hebben. Niet alleen de ondernemers, maar ook bijvoorbeeld kappers en schoonheidsspecialisten. We krijgen steeds meer signalen van mensen bij wie bedrijfsvoering onder grote druk staat. Naast het bieden van een luisterend oor willen we ook bespreken of en hoe we kunnen helpen. Maar ik ben bang dat we in veel gevallen nu geen of weinig mogelijkheden hebben om een helpende hand te bieden. Maar we zullen meedenken over wat wel mogelijk, nu of later, als er weer meer mag en kan. We kunnen ook samen nadenken over de nabije toekomst.”

Verruimde terrassen

Hoe het gemeentebestuur ondernemers, verenigingen, organisaties en beroepsgroepen na de coronapandemie kan helpen staat al op de agenda. Zo wil het gemeentebestuur ook dit jaar de mogelijkheid geven om de terrassen van horecagelegenheden tijdelijk te verruimen, zodra de horeca weer open mag, om de horecaondernemers de mogelijkheid te geven hun misgelopen inkomsten nog enigszins goed te maken.

Staat uw bedrijfsvoering onder grote druk of heeft u het in uw beroep zwaar vanwege de coronapandemie en wilt u daarover ook in gesprek met de burgemeester en wethouders van Hillegom? Laat het de gemeente weten via de accountmanager bedrijven van Hillegom. Mail naar: gemeente@hillegom.nl.

Meer berichten