Afbeelding
Foto: annemiek cornelissen

Toon Rekmans wint wisselbeker

Sport

HILLEGOM ♦ Biljartvereniging De Klipper organiseert jaarlijks het Tom van Heusden Biljarttoernooi. Dit toernooi vond zoals gebruikelijk plaats in café Thuys, het thuishonk van de vereniging. Dit jaar waren er dertig deelnemers uit de hele regio.

Na een spannende strijd van zes weken was zondag 10 juni de finale, gevolgd door de prijsuitreiking. De winnaar was Toon Rekmans, die er met de felbegeerde wisseltrofee vandoor ging. De kreeg ze uitgereikt door de oudste zus van Tom van Heusden, Jolanda. Het betrof een driebandentoernooi, geleid door Leo van Ekkendonk. Marco van Ekkendonk en Piet Warmerdam. (lees het hele artikel op: www.dehillegommer.nl)

Door Annemiek Cornelissen

Het toernooi werd in het leven groepen na het overlijden van de secretaris van de Biljartvereniging Tom van Heusden. Dat is nu vijf jaar geleden. Het toernooi is er om zijn naam levend te houden en volgens Piet Warmerdam, blijft het toernooi een jaarlijks terugkerend gebeuren. "Het is de afgelopen jaren gegroeid tot een toernooi waarbij niet alleen spanning, maar ook gezelligheid de boventoon voert. Deelnemers kunnen meespelen op hun eigen niveau en het leuke daarvan is dat ook onervaren biljarters het tijdens dit toernooi ver kunnen schoppen. Dat is de doelstelling en weet je wat zo leuk is, dat deze keer ook darters zich hebben aangemeld om een balletje te stoten, gewoon omdat ze dat super leuk vinden". Dit jaar hebben dertig mensen zich aangemeld en zij hebben op een gezellige en sportieve wijze met elkaar gestreden. Winnaar Toon Rekmans had een heel bijzondere band met Tom van Heusden en is daarom ook erg blij dat hij de wisseltrofee heeft gewonnen. "Ik ben docent geweest op de RK Sint Paulus in Hillegom, waar Tom heeft opgezeten en heb ook zijn kinderen Tom en Britney lesgegevens op het Fioretti in Hillegom, maar nog een aantal mensen, die bij BilJartvereniging De Klipper spelen, waaronder voorzitter Peter van Vliet, Fred van Leur en Hans van der Leeden. Dat maakt het zo leuk, dat juist ik heb gewonnen. Ik koester deze prijs, een memorial aan Tom en ben er trots op dat ik deze zo dichtbij huis en in het bijzijn van de familie van Tom heb mogen ontvangen". Ook Jolanda van Heusden zei trots te zijn. "Wij als familie van Tom vinden het fantastisch dat zijn naam op deze manier in ere wordt gehouden. Het is voor mij een eer om op deze dag de prijzen uit te reiken".

ANNEMIEK CORNELISSEN

Uit de krant