Afbeelding
Foto: pr

Kaartspel ‘Profiel Game’ helpt bij de profielkeuze havo-leerlingen

Onderwijs

Vier tweedejaarsstudenten Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden hebben voor een schoolproject de Profiel Game bedacht. Dit kaartspel kan scholieren uit 2 en 3 havo helpen bij het maken van de profielkeuze.

Goed nadenken over je profielkeuze is belangrijk, want veel hbo-opleidingen hebben bepaalde vakken als eis om toegelaten te worden. Maar welk van de vier profielen is voor jou het meest geschikt? Scholieren die nog niet goed weten wat ze moeten kiezen, kunnen de Profiel Game spelen. De Profiel Game is een kaartspel met vragen over persoonlijke eigenschappen, ambities en toekomstbeeld van een leerling. De vragen zijn verdeeld in de vier vakkenpakketten van de havo. “Aan het eind van het spel zou de leerling de vakkenpakketten dus beter kunnen onderscheiden van elkaar en een beter beeld hebben welke ervan bij hem of haar past”, aldus de bedenkers Anouk Parlevliet, Jordy Veldman, Esmee van Delft en Tobias Feeke. 

Het kaartspel in online te bestellen via deprofielgame.nl. Daar is ook meer informatie over het initiatief van de studenten te vinden.

Uit de krant