Verwonderproject afgerond
Logo dehillegommer.nl
<p>Het project in Hillegom is nu afgerond, maar de site blijft in de lucht.</p>

Het project in Hillegom is nu afgerond, maar de site blijft in de lucht.

(Foto: pr)

Verwonderproject afgerond

  Onderwijs

Masja de Bruin werkt al heel lang in het onderwijs en droeg als wijkcoach van het project Verwonder om de Hoek in Hillegom haar steentje bij:

“De afgelopen maanden deden kinderen van verschillende basisscholen in Hillegom mee aan de activiteiten van dit project. Zij konden zes weken gratis deelnemen aan activiteiten van onder andere de Jeugdtheaterschool Flores, Naturalis, De School, 6estça en de band Sticky Tire.” Verwonder om de Hoek heeft de activiteiten vorige week op feestelijke wijze afgesloten met een webinar. “Het project was bedoeld voor kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool. Voor de zomervakantie was het project startklaar en we zijn in september gestart met de workshops. Als thema werd de Canon van Hillegom gebruikt. De kinderen die deelnamen vertelden over hún verwondering en lieten zien wat ze gemaakt en beleefd hebben. Mijn verrassing was dat de kinderen aan meerdere workshops mee wilden doen.” 

Over Verwonder om de hoek

Verwonder om de hoek is een samenwerkingen tussen verschillende partners in de regio Holland Rijnland die zich inzetten voor natuur, cultuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Het eerste jaar is een pilot, waarna bij succes het project breder wordt uitgerold. Onder aanvoering van Naturalis Biodiversity Center, BplusC, Cultuureducatiegroep en het Verwonderpaspoort wordt het project uitgerold en zijn veel partners uit de regio aangesloten. Ook Expeditie om de hoek (www.expeditieomdehoek.nl) en het Verwonderpaspoort (www.verwonderpaspoort.nl) vallen sinds kort onder het overkoepelende project Verwonder om de hoek. 

Meer berichten