Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Volle zaal tijdens Vriendenavond in Bloemswaard

  Historie

HILLEGOM ♦ Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseerde vrijdag 9 maart de Voorjaars Vriendenavond, in Woonzorgcentrum Bloemswaard aan de Garbialaan. 145 Belangstellenden waren getuige van de oorkonde-uitreiking aan de familie Visser, eigenaren van villa 'Con amore' aan Sixlaan 4.

Voordat de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom werd uitgereikt, werden de bezoekers vergast op een leerzame lezing van Martin Bunnik over de Amsterdamse waterleidingduinen en de geschiedenis van onze drinkwatervoorziening.

Zoals de Vrienden inmiddels gewend zijn van Martin Bunnik, was de lezing doorspekt met leuke weetjes en werden na afloop van de lezing diverse vragen uit de zaal gesteld.

Na de pauze presenteerde de werkgroep Monumenten van de Vrienden van Oud Hillegom de 9 genomineerde panden die voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom waren genomineerd, in de categorie villa's van 75 jaar en ouder. Van elk genomineerd pand werd een korte beschrijving gegeven en daarna werd de winnaar van de 23e Vrienden-oorkonde bekendgemaakt. Het winnende pand 'Con amore' dat in chaletstijl is gebouwd dateert uit 1900 ofschoon de bouwtekeningen uit 1898 dateren, volgens de eigenaar.

Het winnende pand had geduchte concurrentie van de nummer 2, 'Odilia' van Sixlaan 7 en nummer 3, 'Bloem en zee' van Stationsweg 161-163. De heer Visser sprak zijn dankbaarheid uit voor de toekenning van de oorkonde en gaf te kennen erg blij te zijn dat momenteel in de omgeving van zijn woning veel energie wordt gestoken in het herstel van oude villa's, zoals de eerdergenoemde Odilia, maar ook Sonnevanck en het pand van de voormalige ABN/Amro-bank.

Behalve het toekennen van de Vrienden-oorkonde voor panden die historisch verantwoord zijn onderhouden of gerestaureerd, organiseert Stichting Vrienden van Oud Hillegom nog meer activiteiten. Alle informatie hierover is te vinden op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Meer berichten