Perdido en SCBH samen verder met Jazz in De Kulturele Raad | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto:

Perdido en SCBH samen verder met Jazz in De Kulturele Raad

  Cultuur

De Jazzclub Perdido gaat met ingang 1 juli 2020 op in de SCBH. Perdido is opgericht in 1997 met als doelstelling het bevorderen en stimuleren van de jazzmuziek in Hillegom. De belangrijkste activiteit was het jaarlijks organiseren van een 6-tal jazz-concerten. Deze vonden vanaf het begin af aan plaats in het gebouw De Kulturele Raad.

"De jazzmuziek kent tal van verschillende stijlen, van de traditionele dixieland tot de moderne funky-achtige fusion-stijlen. In de loop van al die jaren heeft Perdido een breed scala aan artiesten en stijlen op het podium in Hillegom gehad waaronder enkele zeer bekende namen zoals Hans Dulfer, Rita Reys, Cor Bakker, Frits Landesbergen en Benjamin Herman. Een historisch archief kunt u vinden op de website perdido.nl," laat het bestuur weten.

"Ten tijde van de oprichting van de jazzclub was er nog niet zo’n breed publiek voor de jazzmuziek, dat behoorde toe aan relatief klein gezelschap liefhebbers. In de loop van de tijd is, door het aanbieden van dit podium, een steeds breder publiek ontstaan."

Eenvoudiger, efficiënter en effectiever

Perdido heeft ook een vaste groep trouwe jazzliefhebbers om zich heen verzameld, de donateurs, die die ieder seizoen opnieuw een abonnement kopen waardoor zij zich verzekeren van toegang maar tevens een financiële basis vormen voor de club. In de loop van de tijd heeft de jazzclub zijn naam gevestigd en heeft een breder publiek gevonden."

De SCBH heeft de afgelopen jaren een uitstekende naam opgebouwd in het culturele aanbod van Hillegom en weet een breed publiek te bereiken. In dat diverse aanbod past ook de jazzmuziek in brede zin. Het is eenvoudiger, efficiënter en effectiever om de organisaties samen te voegen. Het was dus min of meer een logische stap om als een toonaangevende cultuurorganisatie in Hillegom samen te gaan.

Perdido zal als commissie met dezelfde naam gewoon blijven bestaan binnen SCBH maar zal als zelfstandige stichting ophouden te bestaan. Perdido zal garant staan voor hetzelfde kwalitatieve programma dat u van hen bekend bent met zijn verscheidenheid en vernieuwing. De vaste bezoeker kunnen gewoon weer een donateurskaart kopen, alleen zal dat dan de Perdido-Uitpas heten, vergelijkbaar met de bekende Uitpas van de SCBH voor theatervoorstellingen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>