Burgemeester Arie van Erk, Han van der Hof en zijn echtgenote. | Tekst en foto's: Annemiek Cornelissen.
Burgemeester Arie van Erk, Han van der Hof en zijn echtgenote. | Tekst en foto's: Annemiek Cornelissen.

Hangkous voor Han van den Hof

Algemeen

Burgemeester Arie Van Erk reikte vorige week de Hillegomse Hangkous uit aan Han van den Hof. De Hangkous is een bronzen onderscheiding voor mensen die iets binnen de gemeenschap hebben bereikt. Van den Hof (63) kreeg de Hangkous voor zijn belangeloze en vrijwillige inzet voor SV Hillegom. De uitreiking was tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Han van den Hof was meer dan tien jaar betrokken bij SV Hillegom. Bij zijn aantreden in 2010 was het fusieproces van VV Hillegom en SV Concordia al gaande, wat betekende dat er veel werk voor hem was. Twee jaar was Van den Hof voorzitter van het toenmalige VV Hillegom. Zijn vrouw Annechien Snuif was net voordat hij aantrad, secretaris van VV Hillegom, maar verliet het bestuur omdat zij een plek kreeg in de gemeenteraad. 

Burgemeester Arie van Erk haalde dit aan in zijn speech. “Je vrouw Annechien was al secretaris, dus dat leek kat in het bakkie! Maar er was veel werk te verzetten. Tijdens je voorzitterschap is SV Hillegom uitgegroeid tot een sportvereniging, die een belangrijke sportieve en maatschappelijke rol speelt binnen de Hillegomse samenleving.”

Van den Hof was duidelijk overdonderd door de komst van de burgemeester. “Je weet dat je afscheid gaat nemen, maar je weet van te voren niet wat er komen gaat. Ik laat een mooie en gezonde club achter met 1400 leden. De prachtige accommodatie is de huiskamer voor het dorp. Ook de echtgenotes van de spelers weten de weg te vinden. We hebben 800 jeugdleden die drie keer per week sporten en tientallen vrijwilligers die de boel draaiende houden.” De burgemeester benoemde dat SV Hillegom geen betaalde spelers heeft. Dit is om de spelers binding te laten hebben met het dorp. “We willen geen passanten, dat hebben andere clubs wel, maar dat willen wij niet”, aldus Van den Hof. Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. “In ieder geval lekker vaak golfen.” Van den Hof werd tijdens de ledenvergadering ook benoemd tot erelid. Verder werd deze avond ook zijn opvolger benoemd: Edwin Jongbloed. (zie foto hieronder)

Afbeelding

Uit de krant