Allemaal blije gezichten tijdens het wekelijke uitje. |  Foto: Annemiek Cornelissen.
Allemaal blije gezichten tijdens het wekelijke uitje. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Inloopavonden van ‘s Heeren Loo: ‘We slaan nooit over, het is hartstikke gezellig!’

Algemeen

Wekelijks wordt in Hillegom op de woensdagavond een bijeenkomst gehouden voor kwetsbare mensen uit de gemeente. Deze inloopavonden zijn een initiatief van ’s Heeren Loo en worden al veel jaren georganiseerd. Meestal bij Paspartoe, maar ook op andere locaties.

Door Annemiek Cornelissen

Tijdens deze bijeenkomsten vinden activiteiten plaats, maar zijn er ook gasten die vertellen over hun werk. Ten tijde van de maatregelen ten gevolge van de coronacrisis vonden de bijeenkomsten plaats via Zoom.  Burgemeester Arie van Erk was tijdens een van deze online bijeenkomsten te gast en beloofde toen dat hij bij de volgende live bijeenkomst namens de gemeente een drankje zou aanbieden. Dat was gepland op woensdag 6 juli. Omdat de burgemeester hier niet bij kon zijn, werd hij waargenomen door wethouder Karin Hoekstra. De inloopavonden worden gesubsidieerd door de gemeente. Er is steevast een groot aantal belangstellingen. In verband met de vakantieperiode worden de avonden gedurende zes weken niet gehouden en daarom vond vorige week de bijeenkomst plaats bij brasserie De Houttuin. 

Afsluitend werd een pizza gegeten bij Paspartoe. De inloopavonden worden gerund door vijf medewerkers van Paspartoe. 

Tijdens de laatste avond van het seizoen nam Laura Roos afscheid omdat ze binnen ’s Heeren Loo een nieuwe vacature gaat vervullen. Ze gaat werken binnen het team Thuis ondersteuning. Collega Ellen van der Ploeg blijft wel en samen met haar collega’s is ze alweer bezig met een nieuwe activiteitenagenda. 

Inmiddels zijn onder andere de brandweer, politie, ambulance, een verpleegkundige en een yogaleraar al aan bod geweest, dus het is en blijft een uitdaging om iets leuks te verzinnen. “We zijn hard aan het brainstormen. Zo willen we bijvoorbeeld nog een dierenarts.” Peter van Leeuwen, die samen met zijn vrouw Annie wekelijks van de partij is, heeft nog wel ideeën. “Ik wil wel graag dat er een kennisquiz georganiseerd wordt. Ik ben wel toe aan uitdaging. Een van de leukste dingen die ik heb meegemaakt was de schilderavond, waarbij je mocht kiezen uit voorbeelden.” 

Peter werkt als begeleider bij een schoonmaakbedrijf en ziet de wekelijkse bijeenkomsten als een leuke afleiding. “We slaan nooit over, het is altijd heel gezellig.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant