Logo dehillegommer.nl
<p>Pieter Haasbeek, Janneke de Vreugd en Marcel Bulder van de GGD Hollands Midden.&nbsp;</p>

Pieter Haasbeek, Janneke de Vreugd en Marcel Bulder van de GGD Hollands Midden. 

(Foto: Annemiek Cornelissen)

Testlocatie in Kanaalstraat in Lisse geopend

Aan de Kanaalstraat 77a, op de plek waar eerder Zorg en Zekerheid zat, is maandag 1 november een nieuwe testlocatie geopend. Het betreft een proef van de GGD, waar mensen die klachten hebben dagelijks zonder afspraak tussen 09.00 en 11.00 kunnen binnenlopen voor een test. Het gaat om een reguliere PCR-test en men krijgt binnen 48 uur de uitslag. Op deze eerste ochtend liepen maar liefst 120 mensen binnen om zich te laten testen. Ook hadden mensen al in groten getale een afspraak gemaakt voor buiten deze inloopuren.

Door Annemiek Cornelissen

Volgens Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding van de GGD Hollands Midden, is dit een groot succes, waar ze niet op hadden gerekend. “We zijn enorm trots dat zoveel mensen nu al de weg naar deze testlocatie hebben gevonden. We richten ons vooral op de inwoners van Lisse, Hillegom en Vogelenzang, die eerder best wel lang moesten reizen om een test te doen. Dat behoort nu tot het verleden en wij hopen dat zij hierdoor sneller een test laten doen.” 

Testbereidheid
Volgens Haasbeek nam de testbereidheid in de regio Hollands Midden de laatste tijd af. “Wij denken dat dit mede is gekomen door de lange reistijden. We hopen met het openen van deze testlocatie ervoor te zorgen dat de drempel voor een test lager wordt. Testen blijft belangrijk, daar moeten we op blijven hameren als GGD.”
Aan de Kanaalstraat 77a zijn twee cabines waar getest kan worden. Testen zonder afspraak kan tussen 09.00 en 11.00 uur. Wie tussen 11.00 en 12.00 uur wil testen, moet wel een afspraak maken. Dat kan via www.coronatest.nl of 0800-1202.

Meer berichten