Hoe kun je de avondmaaltijd gezellig en gezond houden?
Hoe kun je de avondmaaltijd gezellig en gezond houden? Foto: Pexels.com

Online CJG-workshop voor ouders: ‘Gezond en gezellig aan tafel’

Activiteiten

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hillegom organiseert op 3 november de online workshop ‘Gezond en gezellig aan tafel’ voor ouders van kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Als ouder vind je het belangrijk dat je kind goed eet. En als het dan ook nog eens gezellig kan, is het helemaal mooi! Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Sterker nog, in sommige gezinnen is het avondeten keer op keer een drama. Hoe kun je dat veranderen?

De maaltijd, of het avondeten, is een geschikt moment om te genieten van het samenzijn als gezin en leuk contact met elkaar te hebben. Maar eten met kinderen erbij kan ook lastig en stressvol zijn. “Ik lust dit niet”, “Dit ga ik echt niet eten”, “Je bent vijf jaar, dus nog vijf hapjes” zijn uitspraken die in sommige gezinnen dagelijks te horen zijn rondom etenstijd. Tijdens de workshop krijg je informatie over gezond eten, bewegen en opvoeden van kinderen. We leggen uit hoe het komt dat een kind (een periode) lastiger eet en vooral ook wat je zou kunnen doen.

Deze online workshop via Zoom is op woensdag 3 november van 19.30 - 21.30 uur. Kosten € 5,00 per aanmelding. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.

Uit de krant