Logo dehillegommer.nl
<p>Maikel (links) en Geert nemen op de komende korpsavond nog uitgebreid afscheid van de brandweer.</p>

Maikel (links) en Geert nemen op de komende korpsavond nog uitgebreid afscheid van de brandweer.

(Foto: Annemiek Cornelissen)

Afscheid van de Hillegomse brandweer: ‘Goede tijd gehad’

De Hillegomse brandweer heeft op dinsdag 28 september tijdens de oefenavond afscheid genomen van een tweetal korpsleden, namelijk Maikel Höcker en Geert Büscher. 

Door Annemiek Cornelissen

De oefening vond deze keer plaats bij Copex Hillegom. Het betrof een middelgrote oefening. Plaatsvervangend groepschef Roelfke Spilker omschreef het al in haar dankwoord aan beide mannen: “Het was een leuke oefening, waarbij jullie beiden de periode bij de brandweer goed af hebben kunnen sluiten.”
Maikel Höcker heeft 15 jaar bij de vrijwillige brandweer Hillegom gezeten. In verband met een drukke baan heeft hij besloten te stoppen. “Ik heb altijd gezegd, ik ga dit tien jaar doen en ik heb er vijf jaar aangeplakt. Ik kijk terug op een mooie tijd. Ik ga nu genieten van de rust, er gaat geen pieper meer af.”
Geert Büscher is per 1 mei gestopt, maar kwam nog even terug voor de oefening. Hij heeft ruim 13 jaar bij de groep Hillegom gediend. “Ik ga nu mijn tijd aan andere dingen besteden. Ik heb hier een goede tijd gehad.”
Beide mannen waren niet alleen brandweerman, maar ook duiker, chauffeur en first responder. Tijdens de korpsavond, die meestal in januari plaatsvindt, wordt uitgebreid afscheid van beide brandweermannen genomen.

Meer berichten