Logo dehillegommer.nl
<p>Genodigden konden meekijken hoe Arie Van Erk de strik losmaakte van de ingepakte voordeur. | Foto: PR.</p>

Genodigden konden meekijken hoe Arie Van Erk de strik losmaakte van de ingepakte voordeur. | Foto: PR.

Nieuwe look voor Adamas Inloophuis

De nieuwe look en feel van het Adamas Inloophuis werd vorige week feestelijk onthuld door burgemeester Arie van Erk, die de strik van de vrolijk ingepakte voordeur losmaakte.

De genodigden konden meekijken hoe Van Erk de strik losmaakte van de ingepakte voordeur in de herkenbare Adamas kleuren. De voordeur was als cadeau ingepakt, omdat, zo vertelt Annelies Osinga, coördinator van Adamas, het een cadeau is aan jezelf of je naaste wanneer je het jezelf gunt om ondersteuning te krijgen bij Adamas wanneer je te maken krijgt met kanker.

Of dit nu een lotgenotengesprek, een informatie avond, een een-op-eengesprek of powerwalken in een kleine groep is, veel is mogelijk. De diversiteit van activiteiten die Adamas aanbiedt, is heel breed, omdat ieder mens andere behoeftes heeft om met kanker om te gaan. 

Metamorfose

In 2020 heeft adamas een metamorfose ondergaan. Alle oude meubels zijn vervangen door moderne stoelen/ banken, kleine bijzettafels, diamantvormige lampen, gordijnen en accessoires. De warme kleuren hout, amber en turquoise zorgen voor het fijne thuisgevoel en geeft het huis een eigentijds interieur. De kamers hebben klinkende namen gekregen als get together, yogaloft en wellness waar massages en schoonheidsbehandelingen worden gegeven en een kapper pruiken kan verzorgen. Marcel bodenstaff, van stichting ondersteuning zorg en welzijn hillegom, die een groot deel financierde noemde de metamorfose “on(t)roerend goed”!

Positieve tijd

Adamas is dankbaar voor iedereen die aan de metamorfose heeft meegewerkt, zowel met (financiële) middelen als tijd, waardoor het niets heeft gekost behalve “positieve tijd”. Diverse fondsen, gasten die stoelen en lampen doneerden, een styliste die vele, vele uren mee heeft gedacht en geholpen, medewerkers van Novotel Schiphol Airport die kwamen verven en meubels in elkaar zetten, vrijwilligers en coördinatoren die hun handen uit de mouwen staken. Het resultaat is een warm en gezellig interieur, waarin iedereen zich thuis voelt. 

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een (online) afspraak via www.adamas-inloophuis.nl of bel 0252-680233. 

Over het Adamas Inloophuis

Adamas is er om volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker te ondersteunen met het aanreiken van hun (veer)kracht wanneer ze te maken hebben met kanker. Dit doen we door behoeftegerichte activiteiten aan te bieden als lotgenotencontact, informatie, creatieve-, bewegings- en verdiepende activiteiten en 1-op-1 gesprekken.

In het Adamas Inloophuis werken 80 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.000 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er 300.000 euro nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande ondersteuning te bieden. 

Meer berichten