Logo dehillegommer.nl
De Potjes Geluk worden bij Samen Creatief gemaakt in Hillegom. | Foto: pr
De Potjes Geluk worden bij Samen Creatief gemaakt in Hillegom. | Foto: pr

Potjes Geluk tijdens de Week van de Ontmoeting

Tijdens de jaarlijkse landelijke Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober, ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd, bezorgt WelzijnsKompas ‘Potjes Geluk’.


Ben of ken je iemand die een klein geluksmomentje goed kan gebruiken? Buurtwerker Carlijn French stapt tijdens de Week van de Ontmoeting in de tuktuk om inwoners van Hillegom en Lisse te verrassen met een Potje Geluk. Soms is er weinig voor nodig om een glimlach op iemand z’n gezicht te toveren. Dat er aan iemand gedacht wordt, in de vorm van een verrassingsbezoekje, kan al genoeg zijn.

De Potjes Geluk worden gemaakt bij Samen Creatief. Elke dinsdagochtend van 10.00-11.30 uur wordt er in Plein28, Henri Dunantplein 28 te Hillegom, gewerkt aan mooie blijmakers, waaronder de Potjes Geluk. De Potjes Geluk bestaan uit een origami kraanvogeltje, een gehaakt hartje en gelukspoppetje, blije kei en een kaartje. Zin om een keer mee te komen doen? Kom erbij en doe mee!

Team Buurtwerk hoort graag wie wij mogen verblijden met een Potje Geluk. Dat kan een vriend, familielid, kennis of misschien wel een buurtgenoot zijn. Tot 30 september kunnen mensen aangemeld worden voor een bezoek met de tuktuk; via info@welzijnskompas onder vermelding van de naam en het adres van degene die wij mogen verrassen. Ook is het mogelijk om het telefonisch door te geven via 0252 – 757 100, bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur.

Bijna 40 procent van de volwassenen in Hillegom en Lisse van 19 jaar en ouder geeft aan zich weleens eenzaam te voelen. Er zijn allerlei oorzaken aan te wijzen. Het is dan ook belangrijk te achterhalen waardoor iemand zich eenzaam voelt. Als hier hulp bij nodig is, dan kan men altijd bij WelzijnsKompas aankloppen.

Meer berichten