Logo dehillegommer.nl
<p>De winnaars van 2018.</p>

De winnaars van 2018.

(Foto: Radic)

Oproep deelnemers Dahlia Mozaïek Expositie

De Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek heft afgelopen jaar de Dahlia Mozaïek Expositie, dat in de voorgaande jaren eind augustus plaatsvond en door velen inmiddels met veel enthousiasme werd ontvangen, helaas moeten annuleren in verband met de coronamaatregelen.

Maar dit jaar gaat de fleurige happening wél door. Van zaterdag 28 tot en met maandag 30 augustus organiseert de Stichting Dahlia Mozaïeken Bollenstreek de Dahlia Mozaïek Expositie 2021. Op woensdag 25 augustus zal er op de diverse locaties begonnen worden met steken en het steekwerk moet uiterlijk vrijdagavond 27 augustus klaar zijn. 

“Wij kunnen dit natuurlijk niet tot stand brengen zonder hulp van enthousiaste deelnemers. Natuurlijk hebben wij nog steeds te maken met coronaregels en verzoeken daarom met klem aan alle deelnemers om deze na te leven. Mede hierdoor heeft het bestuur besloten om de maximale grootte van het mozaïek te bepalen op 2 bij 2 meter. Dit zijn twee platen van 1 bij 2 meter. Zo kan er veilig gewerkt worden aan deze mozaïeken, waar per stuk slechts een kleine groep deelnemers voor nodig is”, laat de organisatie weten.

Spelregels en kosten

Om de kosten te kunnen blijven dekken, wordt een bijdrage van 10 euro per vierkante meter gevraagd. Hiervoor krijgen de deelnemers spijkers en bloemen. Deze moeten opgehaald worden op woensdag 25 augustus. Circa een week van te voren worden de piepschuim platen in een frame afgeleverd bij de deelnemers (deze zijn in bruikleen). Op een later tijdstip krijgen de deelnemers te horen waar en vanaf welk tijdstip de spullen afgehaald kunnen  worden. 

Totaal zijn er 100 platen van 1 bij 2 meter waarvoor een slordige 200.000 bloemen nodig zijn. “Dit houdt in dat we 50 mozaïeken van 2 bij 2 kunnen maken. We hebben maximaal 25 mozaïeken voor Lisse en 25 voor Hillegom. Ook zal er uitgebreid worden richting de Zilk en Noordwijkerhout zodat er een leuke fietsroute aan deze expositie verbonden kan worden.”

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 6 augustus aanmelden bij Dorien Wassenaar via de mail: dorienwassenaar@ipone.nl. Het ontwerp is vrij, maar moet uiterlijk 10 augustus digitaal ingeleverd zijn, eveneens bij Dorien. De organisatie zal aan de hand van het ontwerp de kleuren en de benodigde bloemen bepalen voor het mozaïek. Als alle locaties van de deelnemers bekend zijn, maakt de organisatie dit bekend aan het publiek, zodat ze de mozaïeken kan komen bewonderen.

Meer berichten