Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Diamanten huwelijksjubileum voor Ab en Barbara Weijers

Ab en Barbara Weijers-Van Diemen vierden onlangs het feit dat ze 60 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Het echtpaar trad, zoals dat hoorde destijds, met goedvinden van wederzijdse ouders, op 28 juni 1961 in het huwelijk. Ab is een rasechte Hillegommer en Barbara is geboren en getogen in Lisserbroek. 

Hun dochter Jacqueline laat weten: “Onze ouders waren heel jong toen ze elkaar ontmoetten: mijn moeder 13 en mijn vader 14 jaar. Mijn moeder zat achterin de bus toen ze mijn vader voor het eerst zag. Ze dacht gelijk al: wat een leuke jongen daar wil ik wel mee trouwen! Toen ze een keer op bezoek was bij haar vriendin in de Meerstraat was hij daar ook ineens! Het eerste echte oogcontact was een feit en de liefde bloeide op. Ze sprong bij hem achterop de fiets en hij bracht haar naar Heemstede en op nog veel meer plekken.” 

Na hun huwelijk zijn ze in de Meerstraat op zolder gaan wonen bij Ab zijn moeder. In 1962 werd hun eerste zoon Ed geboren, in 1965 hun dochter Jacqueline. Daarna verhuisden ze naar de Haven 42 in Hillegom en hier werd in 1970 hun jongste zoon Albert geboren. Het gezin Weijers woonde nog jaren met heel veel plezier op deze locatie.   

Hillegom en Lisse van vroeger

Ab werkte al bij Den Hartogh in Hillegom toen Barbara hem leerde kennen; hij werkt hier meer dan 41 jaar en omdat hij het zo naar zijn zin had, zelfs ook nog een poosje toen hij helemaal niet meer hoefde te werken. Zijn werk was zijn hobby. “Onze vader ging ook naar Ethiopië om huisjes te bouwen voor zwangere plattelandsvrouwen. 

En tijdens zijn arbeidzame leven is hij twee keer door het oog van de naald gekropen: ooit zakte hij door een dak en viel 10 meter naar beneden en een andere keer kwam hij met vuur in aanraking dat hij zelf wist te doven. Naast pijnlijke derdegraads brandenwonden overleefde hij gelukkig de val en de brand!” 

Ab was jarenlang lid van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Hij heeft inmiddels een bibliotheek vol boeken met gegevens, oude kranten en foto’s over Hillegom en Lisse van vroeger en nu.  

Parachutespringen

“Onze moeder werkte al op haar veertiende in de verzorging bij de Mariastichting. Daar werkte ze één jaar bij de nonnen in het klooster. Ze is een echte waaghals: ze deed ooit aan abseilen en parachutespringen en ze reed alleen met de caravan naar Frankrijk. Daarnaast is ze heel zorgzaam: voor tafeltje dekje heeft ze jaren eten rondgebracht.”

De diamanten bruiloft is in kleine kring gevierd als surpriseparty met familie en vrienden. Jacqueline: “Wat hebben zij genoten! Wij hopen dat ze nog heel lang op deze manier mogen blijven genieten, dan genieten wij met hen mee!”

Meer berichten