Logo dehillegommer.nl
Foto: Tony Whelan

Serenade op bevroren Ringvaart

Inmiddels is hij een bekende Hillegommer: met zijn trompet heeft Jeffrey Parmentier al menig inwoner een muzikale opkikker gegeven tijdens de lockdown.

Met drie schaatsdagen op rij was het afgelopen week een unieke gelegenheid om de ijzers uit het vet te halen en het natuurijs op te gaan. En dat was niet alleen mogelijk op veel bevroren sloten, vijvers en vaarten maar ook op de grote wateren in Nederland. Na lange tijd kon er weer volop worden geschaatst en dat gebeurde dan ook. Ondanks dat het land nog midden in een lockdown zit, iedereen afstand moeten houden en een Britse variant van het coronavirus ronddwaalt, ging Nederland massaal het ijs op. Een verademing voor velen en een uitlaat na maanden thuis zitten. De 1,5 meter is voor menigeen een uitdaging, misschien wel de grootste, maar was op het ijs prima te handhaven. Want als er ergens ruimte is dan is het in de buitenlicht op grote plassen bevroren water.

Ondanks de kou, pakte Jeffrey zijn trompet, bond zijn schaatsen onder en zorgde voor de nodige muzikale gezelligheid. Uiteraard was niemand minder dan fotograaf Tony Whelan in de buurt om dit bijzondere beeld vast te leggen. En deze komende week? Dan loopt het kwik op richting voorjaarstemperaturen!

Meer berichten