Logo dehillegommer.nl
Foto: archief

Spierballen en aanpakkers gezocht voor De Groeituin

Alles behalve stilzitten en achterover leunen doen de tuinvrijwilligers van sociaal project De Groeituin, gelegen aan de Oude Beek in Hillegom, tijdens de wintermaanden. Wat extra spierballen en aanpakkers zijn daarbij van harte welkom.

Vooral voor De Moestuin zijn het drukke tijden. Er wordt hard gewerkt aan een beplantingsplan; wat en waar wordt er gezaaid, gekweekt en gepoot. Om ziektes tegen te gaan moeten sommige planten uitwijken naar een ander moestuinbed. Daarnaast staan er ook fysiek zwaardere klussen op het wensenlijstje zoals de aanleg van betegelde paden en terrassen.

De tuinvrijwilligers zijn dringend op zoek naar mensen die fysiek sterk zijn en van aanpakken weten. Die tegels kunnen verplaatsen, zand gaan kruien en grond kunnen afgraven. In deze tijd van corona, waarbij de sportscholen dicht zijn, wellicht een mooie manier om de spiermassa te onderhouden. Of een moment om even buiten te zijn en de handen uit de mouwen te steken.

Met ingang van 6 maart wordt er elke eerste zaterdag van de maand een tuinwerkdag georganiseerd. Aanpakkers zijn welkom op de tuinwerkdag op zaterdag 6 maart van 10.00 tot 12.30 uur. Uiteraard worden der RIVM regels in acht genomen en is er tijd voor koffie en thee met wat lekkers.

Voor het aanmelden als krachthulp, tuinvrijwilliger of bij meer informatie kan er contact opgenomen worden met Johanna Cloo teamleider Buurt & Activering van WelzijnsKompas. De organisatie zoekt ook meedenkers over een (sociale) bestemming van De Groeituin oogst. Bij interesse neem contact op via j.cloo@welzijnskompas.nl of bel: 0252 – 757100.

De Groeituin is op Sociale Media te volgen via @degroeituin_hillegom.

Meer berichten