Hillegoms tasje
Logo dehillegommer.nl
Foto: ac

Hillegoms tasje

In Hillegom ging vorige week een nieuw project van start: Het Hillegoms tasje. In dit tasje komen producten van plaatselijke ondernemers en Hillegommers kunnen genomineerd worden om twee keer per week zo’n tasje te ontvangen.

Deze tasjes worden rondgebracht door vrijwilligers. Op het moment hebben zeven vrijwilligers zich al voor dit project aangemeld. Om beurten zullen zij op dinsdag en vrijdagavond de tasjes rondbrengen.

De eerste vrijwilliger, die vrijdag de tasjes ging rondbrengen was Joost van Sambeek: “Ik kwam bij een oudere man, die geen familie meer heeft. Zijn buurman had net pannenkoeken voor hem gebakken en hij stond daar met tranen in zijn ogen. Daar werd ik zelf ook blij van! Dit is voor mij een lichtpuntje in deze tijd.”

Het Hillegoms tasje is een initiatief van Annemiek Cornelissen, die het project coördineert. “Bakkerij Ammerlaan doet wekelijks brood in de tasjes en ook Groente en Zo en Vrije Ei. Het zou fijn zijn dat nog meer Hillegomse bedrijven zich aanmelden.” Het Hillegoms tasje is bestemd voor mensen die het financieel slecht hebben, maar ook voor mensen die eenzaam zijn, of zelf niet naar de winkel kunnen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Mensen kunnen genomineerd worden voor een tasje. Dit kan via de mail: info@ac-media.nl. Ook bedrijven kunnen hier aanmelden.

Meer berichten