Leer zelf een band plakken of ketting strak zetten
Logo dehillegommer.nl
Foto:

Leer zelf een band plakken of ketting strak zetten

Als vervoersmiddel is de fiets een begrip in onze Nederlandse samenleving, er zijn meer fietsen dan inwoners in ons kleine land. Voor velen is, zeker in deze coronatijd, de fiets het aangewezen vervoersmiddel.

Vrijdag 4 december van 13.00 – 16.00 uur start Welzijnskwartier met: ‘Zelf je fiets leren onderhouden’ in het Ambachtenplein van Plein28, aan het Henri Dunantplein 28.

Onder het toezicht van ervaren fietsenmakers leren deelnemers zelf kleine reparaties uit te voeren; bijvoorbeeld het plakken van een band en het strak zetten van de ketting, remblokken controleren of vervangen, de ketting invetten, de versnellingen onderhouden en nog veel meer.

Het werk van de fietsenmaker wordt hiermee niet vervangen, maar het is wel fijn om iets wat je bijna dagelijks of wekelijks gebruikt goed te onderhouden.

De meest voorkomende materialen zijn aanwezig en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen of er worden materialen tegen kostprijs aangeboden.

De fiets is voor velen hun mobiliteit maar soms ook moeilijk te onderhouden. Een fiets heeft veel te verduren met de wisseling van de seizoenen en dit eist zijn tol voor wat betreft de onderdelen.

Een lekke band is een van de meest voorkomende uitdagingen. Het regelmatig onderhouden van de fiets resulteert in minder gebreken en langer plezier van dit mooie vervoersmiddel.

De kosten per sessie zijn 3 euro, inclusief een kop koffie of thee.

Voor meer informatie en aanmelding bel of mail Nancy Falken, coördinator Plein28 06-40644805 of via info@plein28.nl.

Meer berichten