Logo dehillegommer.nl
<p>Je ziet de burgemeester denken: &#39;Wie is deze man toch met die rare hoge hoed en die lange baard?&#39;</p>

Je ziet de burgemeester denken: 'Wie is deze man toch met die rare hoge hoed en die lange baard?'

(Foto: cs, still Hillegom Online, tekst Caroline Spaans )

Sinterklaas incognito op bezoek bij burgemeester

hillegom • “Daar wordt aan de deur geklopt!” Burgemeester Arie van Erk had het niet verwacht (hij had zelfs een vrije dag genomen), maar Sinterklaas kwam tóch even langs in Hillegom zaterdag!

Hij herkende de Sint bijna niet toen hij voor de deur stond op het gemeentehuis: geen paard, pieten, mijter, mantel of staf. “Dat is ook de bedoeling”, zei Sinterklaas, “want anders komen de Hillegomse kinderen en hun ouders allemaal naar me toe en dat kan natuurlijk niet met de Corona-regels waar we ons nu aan moeten houden.”

De burgemeester herkende Sinterklaas uiteindelijk (de witte handschoenen en de bisschopsring gaven de doorslag) en liet hem uiteraard binnen. De Sint en de burgemeester spraken af om heel veel online te gaan doen dit jaar. “Maar: een schoen zetten mag altijd, want de pieten komen wel langs met cadeautjes,” liet Sinterklaas weten. De burgemeester kreeg natuurlijk ook een cadeautje van de Sint, want de Goedheiligman klopt natuurlijk nooit met lege handen aan. “U mag dat pas op 5 december openmaken”, zei de Sint nadrukkelijk. Hij lichtte een tipje van de tabberd op: “Hiermee vergeet u mij nooit meer!”

Wat zou daar inzitten? Meer info op hillegom Online. Ook staat hier het formulier voor de sinterklaasspeurtocht.

Meer berichten