Logo dehillegommer.nl
<p>&#39;Ik heb altijd met plezier in Hillegom gewerkt&#39;. | Foto: Remco Out.</p>

'Ik heb altijd met plezier in Hillegom gewerkt'. | Foto: Remco Out.

Apotheker Hans Walstra draagt stokje over aan Lara Appelo

Na ruim 30 jaar gaat apotheker Hans Walstra stoppen. De Delta Apotheek draagt hij over aan de jongere apotheker Lara Appelo. Walstra heeft in de afgelopen jaren veel zien veranderen in het vak en heeft Hillegom steeds beter leren kennen.

Door Remco Out

Walstra kreeg in 1989 een tip om in Hillegom een apotheek te beginnen. Hij verliet zijn werk bij een apotheek in Zaandam en begon met de verbouwing in Hillegom.

Dag en nacht bereikbaar voor medicijnen

Hij kon meteen aan de bak, want in de nacht na de opening kwam er al een telefoontje van een klant met een recept. “In die tijd waren we 24/7 beschikbaar en kon je in de nacht wakker gebeld worden voor medicijnen. Tien jaar later kregen we een dienstregeling met de andere apothekers, zodat we om en om dienst hadden. Vijf jaar daarna kregen we een huisartsenpost in Voorhout met een dienstapotheek, waardoor ik alleen achterwacht hoefde te zijn”, laat Walstra weten.

In de afgelopen 30 jaar is het werk wel anders geworden. “In het begin maakten we nog zelf medicijnen en dat was echt een ambacht.

Tegenwoordig is het door de regelgeving bijna niet meer mogelijk en doen wij het niet meer. Het werk is nu, naast het verstrekken van medicijnen, vooral voorlichting en begeleiding geven”, vertelt hij. Dit in nauwe samenwerking met de huisartsen. Hans Walstra heeft altijd met plezier in Hillegom gewerkt. “Ik vond het nooit erg om met vragen aangesproken te worden op straat.

Als ik een keer iets niet had, dan verwees ik soms iemand door naar Letschert”, laat Walstra weten. Hij vond het ook belangrijk om zelf in het dorp te wonen en was jaren actief bij de ondernemersvereniging.

Actief betrokken

Hij laat de Delta Apotheek nog niet helemaal los. Walstra gaat door als zorgapotheker en zal patiëntengesprekken voeren, in het kader van goed gebruik van medicijnen. Hij is ook actief bij het samenwerkingsverband met andere zorgverleners in Hillegom.

“Ik kijk terug op een mooie periode met een enthousiast assistententeam en dank de patiënten voor het vertrouwen”, voegt hij tot slot toe.

Meer berichten