Jan op zijn kar waarmee hij door Hillegom rijdt.
Jan op zijn kar waarmee hij door Hillegom rijdt. Foto: pr

Jubileum voor Jan van de gemeentewerf

Algemeen

Jan Smits heeft al 40 jaar een werkplek waar hij met plezier naartoe gaat. Een unieke combinatie van zorg, werk en begeleiding door Meerlanden en de Maregroep maakt het voor hem mogelijk om onderdeel uit te maken van de werkvloer, waar hij maar al te trots op is.

Als 19-jarige jongen kwam Jan in dienst bij gemeente Hillegom. Sindsdien trekt hij dagelijks met zijn bakfiets door de wijk om deze schoon te houden van straatafval en dat gaat niet onopgemerkt. Jan is graag gezien in “zijn” wijk en is dan ook altijd in voor een praatje. In de veertig werkjaren die achter hem liggen is hij een bekende Hillegommer geworden die voor iedereen klaar staat.
Tijdens een feestelijk moment rond het jubileum, sprak onder andere Dave Spithoven, teamleider Meerlanden, Jan toe. “Jan, je bent een fijne collega. Altijd op tijd en nooit is iets te veel. Je staat niet alleen voor ons klaar, maar ook voor alle inwoners van Hillegom en dat waarderen wij enorm.” Aansluitend volgden anekdotes over de afgelopen jaren en werd Jan in het zonnetje gezet met cadeaus en bloemen.

Maregroep
Bij Meerlanden Hillegom maakt Jan deel uit van een team van drie collega’s die tevens al geruime tijd werkzaam zijn via MareGroep bij Meerlanden. Petra van Winden, re-integratieconsulent bij Maregroep, vertelt over het belang van de goede samenwerkingen met bedrijven in de regio. “Het is altijd een mooi moment om een 40-jarig jubileum te kunnen vieren. Gelukkig komt dat bij Maregroep relatief vaak voor door de goede samenwerkingen die wij in de regio hebben met bedrijven. Als re-integratieconsulent heb ik de ambitie om iedereen aan een werkgever te koppelen die met het hart op de juiste plek een werknemer de ruimte geeft om zich te ontplooien.

Stralen
Het jubileum heeft Jan goed gedaan. “Hij is in het zonnetje gezet en was zeer verrast met alle post die hij gekregen heeft”, laat zijn zus Thea op Facebook weten. “Het heeft hem heel goed gedaan en hij straalde de hele dag. Hij heeft zelf geen Facebook, maar hij wil iedereen bedanken voor het sturen van een kaartje en van alle aandacht die hij gekregen heeft. Echt mooi om te lezen hoe hij gewaardeerd wordt.”

Jan genoot volop van zijn jubileum.

Uit de krant