Logo dehillegommer.nl
Peter van der Voort (links) en Herman van Amsterdam. | Foto: Studio Royale, Steven Bemelman
Peter van der Voort (links) en Herman van Amsterdam. | Foto: Studio Royale, Steven Bemelman (Foto: Studio Royale by Steven Bemelman)

Duizend streekboeken als opkikkertje

Duizend streekboeken voor maar 1 euro per stuk ! Met die actie verrassen Sassenheimer Herman van Amsterdam en Lissenaar Peter van der Voort de talloze streekgenoten die door de corona-crisis aan huis zijn gebonden en voor wie lezen een opkikkertje kan betekenen. Tevens is de actie bedoeld om boekhandels in de regio die door het virus ook zware tijden doormaken, een steuntje in de rug te geven.

Van Amsterdam en Van der Voort stopten onlangs met hun uitgeverij Lokaal Boek. Ze vonden het mooi genoeg geweest. Door de jaren heen maakten zij samen ruim vijftig streekboeken die stuk voor stuk betrekking hebben op de recente geschiedenis van dorpen in de Bollenstreek.

Bestsellers

Onder meer de boeken over de jaren 50, 60 en 70 vonden veel aftrek alsmede de ‘bestsellers’ over het werken in de bollen. Ook vervaardigden zij de nodige jubileumboeken rond streekbedrijven en –verenigingen.

Peter van der Voort: "Lokaal Boek bestaat niet meer maar er resteert in het magazijn nog wel een redelijke hoeveelheid boeken. Het gaat om kleine restanten van uitgaves die door ons zijn geproduceerd. Alle exemplaren verkeren in nieuwstaat en zijn dus niet gebruikt. Het leek ons goed om daar een nuttige bestemming voor te zoeken. Zo kwamen we uit op boekhandels en inwoners van onze regio. Dus twee vliegen in één klap."

De actie gaat donderdag 7 mei van start en loopt voorlopig door tot eind juni van dit jaar.

Bij de deelnemende boekhandels is er een keuze uit tien titels. Dat zijn:

Lisse Toen, Lisse de jaren 60, Sassenheim de jaren 80, Noordwijk de jaren 70, Katwijk de jaren 60, Mechanisatie in de bollen, Werken in de bollen, Architect in de Bollenstreek, Noordwijkerhout de jaren 70 en Voetbalvereniging Warmunda 50 jaar.

De deelnemende boekhandels zijn: The Read Shop, Hoofdstraat 207 en Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 Sassenheim en Grimbergen Boeken, Heereweg 237 in Lisse.

Meer berichten