Ga m'n nest uit! | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Rechts op deze foto wacht het ganzenpaar tot de kopper hun nest (het gele tulpeneiland) met rust laat. | Foto: Gudrun Serne.
Rechts op deze foto wacht het ganzenpaar tot de kopper hun nest (het gele tulpeneiland) met rust laat. | Foto: Gudrun Serne. (Foto: )

Ga m'n nest uit!

Van Gudrun Serne ontving de redactie deze foto.

Zij schreef er bij: "In de twee tulpenvelden tegenover mij aan de 2de Loosterweg, werden vorige week gekopt.

Maar in het veld zat een ganzennest. Toen die maaier vlakbij was maakten de ganzen een hels kabaal, maar de bollenboer had oorbeschermers op en hoorde het kennelijk niet.

In paniek vlogen zij naar hem toe, waardoor hij in de gaten kreeg dat er iets aan de hand was. Hij ontdekte het nest en maaide er keurig omheen.

Dit herhaalde zich, tot dat het gekopte veld klaar was en een geel ongekopt eiland overbleef. De rust keerde terug bij het ganzenpaar. De bollenboer verdient een grote pluim: een mooi schouwspel in deze toch al zo droevige tijd."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>