Afbeelding
Foto: Fotografie Harry Prins Hillegom voor SvVOH

Vrienden-oorkonde voor Gebroeders Van Zanten

Algemeen

Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft tijdens haar Vriendenavond op 6 maart haar Vrienden-Oorkonde toegekend aan Loosterweg 1-1a. Dit adres huisvest de Koninklijke Gebroeders Van Zanten en de oorkonde betreft de bollenschuren, pakplaats en kantoor uit 1911. Royal Van Zanten heeft het oudste gedeelte van het complex steeds in gebruik gehouden en in stijl gerenoveerd. Het pand maakt deel uit van de Regionale Collectie Bollenschuren.

De vrijwilligersorganisatie reikt haar oorkonde jaarlijks uit volgens een roulerend systeem met drie categorieën. De 25ste Vrienden-oorkonde is uitgereikt in de categorie “Markante panden, niet zijnde woonhuizen, van minstens 50 jaar oud”. Jaarlijks verzorgen vrijwilligers van de Werkgroep Monumenten van de stichting maximaal tien panden voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom. Tijdens de Vriendenavond worden de genomineerde panden gepresenteerd, waarna uitreiking van de oorkonde plaatsvindt. Namens Royal Van Zanten was medewerker Lennart van der Burg aanwezig om in De Kulturele Raad de gekalligrafeerde oorkonde in ontvangst te nemen. Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum en doet dat onder meer door het houden van zeven themamaanden waarin exposities en bijbehorende wandelingen zijn opgenomen. Maart is de eerste themamaand en heeft als onderwerp “Hillegomse bloembollengeschiedenis”. De bijbehorende expositie is open op zondag 8 maart.

De vrijwilligers voorzien in extra openstellingen van hun clubhuis op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. Behalve de dinsdagavond-openstellingen kan deze expositie ook bezichtigd worden op dinsdagmiddag 10 maart en op zondag 29 maart, van 14.00 tot 16.30 uur met gratis entree. Zie ook het evenementenoverzicht op www.vriendenvanoudhillegom.nl | Foto oorkondewinnaa: Peter van. Doorne / SVvOH. Foto pand: Harry Prins

Afbeelding

Uit de krant