Kinderen gewoon naar school | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Er is momenteel geen reden om de scholen dicht te houden volgens het Sophiabestuur. | Foto: iStock, Getty Images.
Er is momenteel geen reden om de scholen dicht te houden volgens het Sophiabestuur. | Foto: iStock, Getty Images. (Foto: Getty Images)

Kinderen gewoon naar school

De scholen zijn weer begonnen en dat was reden genoeg voor het bestuur van de Sophia Stichting om ouders van leerlingen een brief te sturen over de maatregelen die zij treffen in verband met het Corona-virus (COVID-19).

Hierin laten zij onder meer weten hoe ze omgaan met het virus op basis van de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Onderwijs. 'Indien nadere stappen nodig zijn, doen we dat in overleg met de GGD Hollands Midden en de betreffende gemeente(n)', laten Eveline Driest, lid College van Bestuur en Omar Ramadan, Voorzitter College van Bestuur, weten.

'Er is op dit moment geen aanleiding om scholen dicht te houden. Dat mogen wij als bestuur alleen doen op advies van de GGD of na een besluit van de burgemeester. Daar is nu geen sprake van.

Gezonde kinderen kunnen gewoon naar school komen en dat moet vanwege de leerplicht ook. Indien uw kind verhoging heeft, stevig verkouden is of op een andere manier ziek is, houdt u het kind vanzelfsprekend thuis.

Vraag bij twijfel uw huisarts of de GGD om advies. Dat geldt zeker indien uw kind zich ziek voelt en net op vakantie is geweest in Noord-Italië of een andere regio die op de RIVM site is vermeld.'

Handen wassen en hoesten in je elleboog

GGD en RIVM adviseren deze drie maatregelen, niet alleen nu, maar altijd om virussen te bestrijden die griep en verkoudheid veroorzaken: was je handen regelmatig; hoest en nies in de binnenkant van je elleboog; gebruik papieren zakdoekjes éénmalig.

'Laten we hier op school én thuis op letten. Daarnaast zullen de leerkrachten het geven van een hand bij begin en einde van de lesdag beperken. Indien u vragen of suggesties heeft, is de directeur van uw school daarvoor beschikbaar', laat het bestuur tot slot weten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>