College B&W Hillegom bezoekt RACA group BV | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Burgemeester en wethouders krijgen tekst en uitleg. | Foto: pr
Burgemeester en wethouders krijgen tekst en uitleg. | Foto: pr

College B&W Hillegom bezoekt RACA group BV

Het college van burgemeester en wethouders bezocht vorige weekgroothandel RACA Group BV aan de Arnoudstraat 22. Tijdens dit bezoek heeft het college onder andere kennisgemaakt met ondernemers Pieter en Michiel van Ravenstein. De broers zijn het bedrijf 30 jaar geleden gestart en hebben het inmiddels ontwikkeld tot een internationaal opererende groothandel in batterijen en LED verlichting.

Tijdens het bezoek is gesproken over de duurzaamheid doelstellingen voor ondernemers. Hoe kun je als Hillegomse ondernemer voldoen aan de doelstellingen van het kabinet om in 2023 met je pand label C gecertificeerd te zijn? RACA heeft een duidelijk plan om pandeigenaren te begeleiden om deze ambitie te kunnen realiseren.

Als groothandel is RACA specialist in het leveren van batterijen en LED verlichting. Met LED panelen, downlights, halstralers, lichtstraten, waterdichte armaturen en noodverlichting kan een totaal oplossing worden geboden voor ieder lichtproject. RACA bedient klanten zoals installateurs, bouwbedrijven en pandeigenaren in de gehele Benelux met haar eigen lichtspecialisten.

Duurzaamheidsplein

Vragen op het gebied van duurzaamheid zijn actueel voor iedere ondernemer en pandeigenaar. In 2020 is iedere ondernemer verplicht LED verlichting te gebruiken. In 2023 zal ieder kantoorpand label C gecertificeerd moeten zijn.

Hoe realiseer je dat als ondernemer? Tijdens het bezoek heeft RACA een plan gepresenteerd voor een duurzaamheidsplein Bollenstreek voor ondernemers in het voorjaar van 2020. Samen met andere regionale bedrijven zoals installateurs, aannemers en energie adviseurs, zullen ondernemers tijdens dit evenement geïnformeerd gaan worden hoe ze hun pand praktische en concreet kunnen verduurzamen. Meer info zal volgen begin 2020.

Duurzame samenwerking

Het bezoek werd afgesloten met een duurzame lunch en met de intentie om in de toekomst samenwerking te vinden op het gebied van verschillende projecten binnen de gemeentegrens.

Het college heeft aangegeven gecharmeerd te zijn van de ambitie en wil graag kijken hoe het een bijdrage kan leveren aan deze plannen rondom het duurzaamheidsplein.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>