Geslaagd herfstuitje voor senioren wzc Parkwijk | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Dankzij de vrijwilligers kunnen ouderen lekker op pad: hoe meer vrijwilligers, hoe meer bewoners er naar buiten kunnen. | Foto: pr
Dankzij de vrijwilligers kunnen ouderen lekker op pad: hoe meer vrijwilligers, hoe meer bewoners er naar buiten kunnen. | Foto: pr (Foto: )

Geslaagd herfstuitje voor senioren wzc Parkwijk

hillegom ? Voor bewoners van woonzorgcentrum Parkwijk werd vorige week een herfstuitje georganiseerd.

Zeventien ouderen met verschillende mate van dementie gingen met zeventien vrijwilligers op 'wandeltocht' in de buurt. Een klein groepje bleef binnen en deed spelletjes. De Herfstwandeling is een initiatief van Jacqueline Ringma, welzijnsmedewerkster van stichting HOZO (Hillegomse organisatie voor zorgverlening aan ouderen) en Sandra Boonstra, teamleider Hillegom in Beweging van stichting SportSupport.

Boonstra: "In mei dit jaar hebben we een middagvierdaagse voor senioren georganiseerd, ook met rolstoelen. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat we weer iets soortgelijks wilden doen." En aldus geschiedde: de dames regelde alle interne aangelegenheden bij zorgcentrum Parkwijk en de overige planning. Ringma: "Zo'n evenement vereist een enorme organisatie achter de schermen. Sandra en ik zijn geen nieuwkomers op dit gebied, we hebben al veel vaker dit soort evenementen opgezet, maar telkens valt weer op wat een grote inspanning het vergt. Het is altijd ook even spannend of het wel gaat lukken."

Boonstra: "We wilden dat iedere bewoner – met of zonder rolstoel – zich kon aanmelden. Naar verwachting hadden we zo'n vijftien rolstoelen nodig plus transport. De huur van de rolstoelen was geen probleem; de kosten voor het transport des te meer. Grote dank gaat dan ook uit naar HLT Uitdaging, de maatschappelijke makelaar die stichtingen als de onze met de juiste lokale partijen in contact brengt. Dankzij hun hulp vonden we Erik Don van de Mare Groep bereid als partner voor het transport." Een oproep op Facebook zorgde voor de onmisbare helpende handen: een paar uit de vaste vrijwilligerspoule van Parkwijk en Bloemswaard, een paar via activiteiten eerder dit jaar, en een enkeling hielp voor het eerst.

Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom

"Op deze manier is het veel leuker dan wanneer je echt in de zorg werkt, nu heb je tijd om te kletsen en grapjes te maken," laat een van de vaste vrijwilligers Damian, weten. Mantelzorger Marjan benadrukt hoe belangrijk het is dat de vele stille uurtjes in een zorgcentrum nu en dan doorbroken worden. Verder viel de aanwezigheid op van zes jonge meiden van het Fioretti College Hillegom, die vol enthousiasme als stagiair/vrijwilliger de wandelactiviteit ondersteunden. De herfstwandeling vormde een bonte stoet van jong en oud en van alle kanten klonk gelach. Heel bijzonder. De bewoners vonden het een echt uitje waarbij iedereen heerlijk buiten was. Maar ook de paar binnenblijvers waren tevreden, zij genoten van een spelletjesmiddag. Boonstra: "Een evenement als dit staat of valt echt met vrijwilligers en nieuwe aanmeldingen zijn dan ook ontzettend welkom! Voor de wekelijkse dinsdagwandelingen, maar ook voor de middagvierdaagse van volgend jaar. En je hoeft niet meteen vier dagen te helpen, één middagje is ook al heel waardevol. Want hoe meer vrijwilligers er zijn, hoe meer bewoners er mee naar buiten kunnen. Zo simpel is het helaas." Ook vrijwilliger worden? Kijk op: www.hillegominbeweging.nl en www.hozo.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>