Fietsenstallingen voor de duofietsen een feit in Hillegom
Logo dehillegommer.nl
Joke Ricke en Esther Tait ondertekenen de samenwerking. | Foto: Pr
Joke Ricke en Esther Tait ondertekenen de samenwerking. | Foto: Pr (Foto: )

Fietsenstallingen voor de duofietsen een feit in Hillegom

Na een zoektocht van een jaar heeft Fietsmaatjes Hillegom Lisse meer ruimte gevonden. Een fiets stond al binnen bij Dienstencentrum Elsbroek. De tweede fiets wordt binnenkort bij woonzorgcentrum Parkwijk gestald. Er kan nu in de avonden en in de weekenden gefietst worden. Zo kunnen meer gasten blij gemaakt worden met een duofiets rit.

Afgelopen jaren stond de bestaande duofiets in een stalling buiten en de laatste maanden kon de nieuwe duofiets – door medewerking van Stek – in het Dienstencentrum Elsbroek binnen geplaatst worden. De benodigdheden voor de duofietsen (zoals onder meer sleutels) werden ondergebracht bij WelzijnsKompas.

Fietsmaatjes Hillegom Lisse heeft op verschillende manier aandacht gevraagd en gezocht naar meer binnenruimten voor haar duofietsen en ander toebehoren. De media, social media, diverse bijeenkomsten, aandacht van wethouder van Trigt, medewerkers van HOZO en WelzijnsKompas, en het vele "netwerken" hebben er toe bijgedragen dat nu voldoende onderkomen is gevonden.

Fietsmaatjes was tijdens De Open Dag van HOZO (maart 2019) met de duofietsen aanwezig in wooncentra Bloemswaard en Parkwijk. Medewerkers en bewoners zijn toen zo enthousiast geworden dat de vraag naar stallingsmogelijkheden bij HOZO op tafel is gekomen.

Ondertekening

Dinsdag 3 september hebben Joke Ricke, directeur-bestuurder HOZO en Esther Tait, voorzitter Fietsmaatjes Hillegom Lisse, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Tait: "Doordat alle benodigde materialen elke dag voorhanden zijn bij wooncentra Bloemswaard en Parkwijk, kan er in de weekenden en 's avonds gefietst worden. Fietsmaatjes maakt graag gebruik van de aangeboden mogelijkheden en waardeert de samenwerking. De stallingsruimte bij Parkwijk is bijna klaar en op korte termijn wordt hier werkelijk gebruik van gemaakt."

Ricke: "HOZO wil haar cliënten de mogelijk bieden structureel met Fietsmaatjes te fietsen en Fietsmaatjes werkt hier op haar beurt daadwerkelijk aan mee."

Vrijwilligers

Doordat binnenkort in de avonden en in de weekenden gefietst kan worden, kan de wachtlijst afnemen. Fietsmaatjes Hillegom Lisse heeft nog ruimte voor meer vrijwilligers, en zeker vrijwilligers die in het weekend willen fietsen. De vrijwilligers worden opgeleid, krijgen instructies en les op de duofiets.

HOZO probeert eveneens vrijwilligers voor Fietsmaatjes te werven onder familieleden van de bewoners. Zo wordt het "wervingskanaal" van Fietsmaatjes ook uitgebreider.

Voor meer informatie kijk op www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl

Meer berichten