HTC schenkt AED aan Vrienden van Oud Hillegom | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Vrienden voorzitter Hans Lommerse ontvangt de AED uit handen van Gert van Eijk. | Foto: pr
Vrienden voorzitter Hans Lommerse ontvangt de AED uit handen van Gert van Eijk. | Foto: pr (Foto: )

HTC schenkt AED aan Vrienden van Oud Hillegom

HILLEGOM ♦ Stichting Vrienden van Oud Hillegom prijst zich gelukkig met allerlei schenkingen die de collectie over de geschiedenis van Hillegom doen uitdijen. Maar de schenking die de Vrienden onlangs in ontvangst mochten nemen is gloednieuw. Het betreft een Automatische Externe Defibrillator (AED) in buitenkast en werd geschonken door tennisclub HTC.

"In ons vorige onderkomen het Maartenshuis waren we in de gelukkige omstandigheid dat zich in de aangrenzende kerk een AED bevond, en je weet maar nooit of je er eentje nodig zult hebben", laate Vrienden-voorzitter Hans Lommerse weten. "Nu we op Kwekerij Veelzorg ons clubhuis hebben, hoopten we dat in onze nabijheid een AED kon worden geplaatst. En nu hebben we er zelf eentje, dankzij de tennisclub uit onze straat!"

Tennisclub HTC is de gulle gever van de AED in een buitenkast. Op een warme dinsdagavond waren verschillende Vrienden-vrijwilligers getuige van de schenking door bestuursleden Gert van Eijk, Dick Kuipers en Willem van Griethuysen. Gert van Eijk legt uit waarom de club zo'n mooi apparaat weggeeft: "Binnen HTC hebben we een eigen AED en door een gelukje werd ons een AED in buitenkast toebedeeld. Maar de stroomvoorziening van onze accommodatie loopt niet tot het hek waar de AED geplaatst zou moeten worden om op ieder moment beschikbaar te zijn voor buurtbewoners. Daar zaten we dan met onze mooie nieuwe AED. Toevallig kwamen Hans Lommerse en onze Dick Kuijpers in gesprek over buurthulpverlening en toen was de match snel gemaakt."

De AED in buitenkast zal worden bevestigd in het portiek van de voordeur van Stichting Vrienden van Oud Hillegom op Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131. De AED zal worden aangemeld bij het oproepsysteem voor buurt-AED's.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok

In Nederland zijn voldoende AED's aanwezig. Deze bevinden zich echter voornamelijk in publieke gebouwen. Daardoor zijn ze niet altijd toegankelijk voor de burgerhulpverlener. Door AED's naar buiten te brengen en dus met een geschikte AED-kast aan de buitenzijde van een gebouw plaatsen én aan te melden bij het oproepsysteem, kunnen levens gered worden.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zet zich op verschillende manieren in voor historisch Hillegom zoals het organiseren van allerlei evenementen. Zie hiervoor www.vriendenvanoudhillegom.nl. Bezoekers zijn welkom in het Vrienden-onderkomen op Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 131, op dinsdagavonden tussen 19.30 en 21.30 uur en elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>