Afscheid van 'handwerkjuf' Marianne | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Juf Marianne tussen 'haar' kinderen. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Juf Marianne tussen 'haar' kinderen. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Afscheid van 'handwerkjuf' Marianne

HILLEGOM ♦ Marianne Nieuwenhuizen nam vorige week afscheid van het onderwijs. Nieuwenhuizen werkte 44 jaar als vakleerkracht handvaardigheid en textiele werkvormen op de Basisschool De Leerwinkel, 30 jaar op de Jozefschool en 25 jaar op de Giraf. Het afscheid werd gevierd op de Jozefschool en De Leerwinkel, waarbij ze overstroomd werd met cadeaus.

Door Annemiek Cornelissen

Tijdens het afscheid werd ze vergezeld door haar man Ron, die twee jaar geleden afscheid nam van de De Leerwinkel. Ze had het duidelijk moeilijk.

"Er is een tijd van komen en een tijd van gaan", zei ze ontroerd tegen een paar leerlingen op De Jozefschool, die haar knuffelden en zeiden: "Wat jammer dat u weggaat, we willen dat u blijft!" In de ochtend vond het afscheid plaats op de Jozefschool, waar ze een voor een de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 bezocht.

In iedere klas werd er iets bijzonders voor haar gedaan, zoals een dansje, een liedje, toneelstukje, een filmpje of een spelletje en uiteraard speelde juf Marianne overal de hoofdrol in.

Vervolgens kreeg ze een lunch aangeboden, waarna ze in de middag de Leerwinkel rondging en de groepen bezocht. Ook hier was ze zichtbaar ontroerd: "Het was fantastisch, wat een programma, ik heb zoveel cadeautjes gehad, wat ben ik verwend!

Ik ga weg met een dubbel gevoel. Ik heb 44 jaar met heel veel plezier gewerkt en ik denk het is goed zo, maar aan de andere kant was het nog zo leuk". Ze nam afscheid van de kinderen met de woorden: "Ik ga jullie missen, ik heb zo ontzettend van jullie genoten". Friedeke van der Lei, adjunct-directeur noemde Marianne een juf die heeft lesgegeven met hart en ziel, emotie en passie. Volgens haar man heeft ze zo'n bijzonder warm afscheid dik verdiend. Komende tijd hoopt Marianne samen met haar echtgenoot te genieten van hun twee kleinkinderen. Het derde kleinkind is op komst.

Ze heeft beloofd te helpen met de ateliers!

Van der Lei vermoedt dat de kinderen juf Marianne nog terug zullen zien: "We gaan ateliers organiseren op de Jozefschool en De Leerwinkel en ze heeft beloofd te komen helpen". Voor de Leerlingen van de Jozefschool was het een week in het teken van afscheid, want op maandag 8 juli werd er afscheid genomen op de beide scholen in verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie en de op handen zijnde fusie die gaat plaatsvinden.

Circus, science en workshops

Zo was er op de Jozefschool een circus, waarvoor de kinderen in de ochtend oefenden. 's Middags gaven zij een voorstelling aan de ouders. De Leerwinkel had Mad Science uitgenodigd en daar werden wetenschappelijke trucjes gedaan. Ook werd een raket gelanceerd op het schoolplein, waren er workshops en funstations.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>