Voedselbank krijgt bijdragen van vier fondsen | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
 | Foto: PR
| Foto: PR

Voedselbank krijgt bijdragen van vier fondsen

De Stichting Voedselbank Hillegom krijgt voor de aanpassing en inrichting van hun nieuw verkregen locatie een bijdrage van zowel Fonds 1818, het Kansfonds, het Oranje fonds en de JC Ruigrok stichting. Van de Voedselbank in Hillegom zijn 160 personen afhankelijk voor aanvulling van hun eerst levensbehoefte.

Na jaren -om niet- van de Jozefkerk gebruik te hebben kunnen maken als opslag- en uitgiftepunt, moest er uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. Met hulp van de gemeente Hillegom kon een bedrijfspand worden verkregen. Met vrijwilligers en ondersteuning van donateurs is de Voedselbank Hillegom ondertussen verhuisd.

De nieuwe locatie voldoet voor een groot deel aan de wensen; maar met behulp van de donaties van de bovenstaande fondsen kan bijvoorbeeld de toegang tot de uitgifteruimte en de eerste etage beter ingericht worden.

De eerste uitgifte van goederen was 2 mei: de voedselbank is dus 'in bedrijf', maar de officiële opening wacht nog op diverse aanpassingen.

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden.

Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het doel van de J.C. Ruigrok Stichting is het ondersteunen van initiatieven op het gebied van onder andere godsdienst, liefdadigheid en cultuur, sport & bewegen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>