Taalcafé Hillegom verdiept zich in de tulp | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto:

Taalcafé Hillegom verdiept zich in de tulp

Het Taalcafé had vorige week een educatief uitstapje naar Museum De Zwarte Tulp in Lisse.

Dankzij een eerder ontvangen donatie van 'Het huis van Tante Trees' konden achttien personen mee.

Na rondgesnuffeld te hebben in het winkeltje was er een interessante rondleiding door een vrijwilliger: een dochter van een bollenboer die precies kon uitleggen hoe de bollen de grond in gaan en gerooid worden. Ook vertelde ze uitvoerig over het ontstaan van de tulp en hoe deze naar Nederland is gekomen.

Ook de prachtige directiekamer van de kalkzandsteenfabriek werd bewonderd. Bij de vitrine met de hyacinten- en krokusglazen riep een Syrische dame verbaasd: "Maar die hebben we in Syrië ook!" Tot slot bewonderden de bezoekers van het Taalcafé de foto's van Carla van de Puttelaar, waarna afgesloten werd met koffie en een oude film. Al met al een leuk uitje dicht bij huis.

Buiten de schoolvakanties om is het Taalcafé Hillegom wekelijks op dinsdagmiddag te vinden in de bibliotheek aan de Sportlaan. Vanaf 13.00 uur is er koffie of thee. Na een gezamenlijk start wordt tot 14.45 uur in drie niveaugroepen gewerkt: lezen, taaloefeningen en spreken. Meer informatie: Henk Huurneman, 0252-520096 of Thea van Ommeren, 0252-522216.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>