Gezondheidscentrum feestelijk open 'geprikt' | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Samen met huisarts Jos Mulders prikt de burgemeester de ballon kapot. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen.
Samen met huisarts Jos Mulders prikt de burgemeester de ballon kapot. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen. (Foto: )

Gezondheidscentrum feestelijk open 'geprikt'

HILLEGOM ♦ Burgemeester Arie van Erk heeft samen met huisarts Jos Mulders het nieuwe gezondheidscentrum Hillegom aan de Garbialaan 2 in Hillegom geopend. Dit deden zij door middel van het doorprikken van een ballon. Een groot aantal belangstellenden waren bij de opening van dit unieke gezondheidscentrum aanwezig. Uniek is dat met de komst van het nieuwe gezondheidscentrum het pand weer is teruggebracht naar wat het vroeger was: een gezondheidscentrum. 

De afgelopen jaren werd het pand gebruikt voor andere doeleinden. Zo was er een kerk in gevestigd. Huisarts Jos Mulders bedacht op een gegeven moment dat het gebouw een prachtige locatie zou zijn voor een gezondheidscentrum anno 2018. De huisartsen van Huisartsenpraktijk Hillegom Zuid Merel van der Kleij en Roos Hamann zagen dit idee ook wel zitten. Zij hebben de praktijk van Jos Mulders overgenomen, maar Mulders werkt nog wel 22 uur in de praktijk. Cecilia Martens en Fifi Arp van Verloskundigepraktijk Haarlemmermeer Hillegom zagen ook wel iets in het idee en de samenwerking werd geboren. De handtekeningen werden gezet en de verbouwingswerkzaamheden konden van start gaan.

Er werden meerdere partijen gevonden, die wel een ruimte wilden huren en zo hebben nu ook onder andere Fysiotherapie Elsbroek, SCAL Medisch Diagnostiek , Zorgbalans Thuiszorg, Derm Medic en Kraambureau Het Kraamkloppertje er een mooie ruimte. Volgens Cecilia Martens is het doel van Gezondheidscentrum Hillegom goede eerstelijnszorg te verzorgen onder één dak, waardoor de cliënten gemakkelijk doorverwezen kunnen worden en in hetzelfde gebouw kunnen blijven. "Toen we de plannen goed op papier hadden hebben we het gebouw kunnen kopen. Er is vervolgens een half jaar lang heel hard gewerkt om het gebouw om te toveren naar de oude staat en dat is heel goed gelukt. We zijn ongelooflijk trots op het resultaat". In juni zijn de diverse partijen in het gezondheidscentrum al gaan draaien. "Het gaat allemaal fantastisch en precies zoals we gehoopt hadden. We zitten vlakbij een bejaardencentrum en het is natuurlijk heel bijzonder dat we allemaal op deze plaats bij elkaar zitten. Een huisarts heeft een verwijsfunctie en omdat we met zoveel verschillende partijen hier zitten kunnen we elkaar versterken en kunnen er verbindingen gelegd worden. Dat heeft een enorme meerwaarde voor de bewoners van Hillegom. We zullen Jos Mulders altijd dankbaar blijven dat hij met dit plan is gekomen". Burgemeester Arie van Erk sprak over een schitterende voorziening voor Hillegom, waar de gemeente heel blij mee is. "Een voorziening die is gestart door een viertal dames en dat maakt het zo bijzonder. En het leuke is dat Jos Mulders nog gewoon in de praktijk als huisarts werkzaam is. Hij is de grote animator van dit plan en ik moet zeggen dat hij dit fantastisch heeft bedacht". De burgemeester haalde aan dat Mulders begonnen is in een klein kamertje in zijn woning, vervolgens verhuisde naar de Vondelwende en dat nu dit mooie Gezondheidscentrum tot stand is gekomen dankzij zijn inzet. "Ik vind het fijn dat deze vier dames het hebben aangedurfd om te investeren en ik weet zeker dat zij door het vertrouwen van hun patiënten, dat zij hebben opgebouwd, iets heel moois gaan neerzetten. Ik heb net een kijkje mogen nemen en ik vind het echt schitterend. Iedere ruimte is verhuurd op deze markante plek. Ik kan maar een ding zeggen petje af. Jos Mulders je kan trots zijn, al bijna veertig jaar huisarts in dit mooie dorp en dan zoiets mogelijk maken".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>