'Geniet van de goede dingen in het leven' | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: ac

'Geniet van de goede dingen in het leven'

Het was een prachtig feest, de 100-jarige verjaardag van Aleida Bakker-Joosten. Een dag voordat ze werkelijk deze mooie leeftijd had bereikt, werd zaterdag 3 november groot feest gevierd in de gezamenlijke ruimte van Zorgcentrum Bloemswaard. Uiteraard waren de meeste bewoners daarbij aanwezig en ook burgemeester Arie van Erk maakte met een groot boeket bloemen zijn opwachting.

Door Annemiek Cornelissen

Het feest werd opgeluisterd met een optreden door het Shantykoor. De jarige keek de burgemeester verbaasd aan: "Oh bent u het echt!", riep ze uit, waarna van Erk haar spontaan een kus gaf: "Ik moest dit even doen hoor, ik heb nog nooit een honderdjarige gekust!", lachtte hij. De burgemeester keek terug op het leven van de jarige job. "U bent geboren in 1918, tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarvan u nog zeven dagen heeft meegemaakt. In Zevenaar heeft u uw jeugd doorgebracht. Daar bent u ook geboren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was u verpleegkundige bij de Slag van Arnhem". De eeuweling beaamde dit, maar voegde er gelijk aan toe. "Je moet niet terugdenken aan de slechte dingen, maar alleen aan de mooie dingen".

De burgemeester vertelde dat hij in een week tijd maar liefst drie 100-jarigen heeft bezocht. "De Bollenstrekers hebben een gezond leven. Dat blijkt wel weer en als ze allemaal zo vitaal zijn als u dan teken ik daarvoor. U zei net dat je de goede dingen in het leven moet koesteren. Nu weet ik waarom u zo oud bent geworden. U heeft een prachtig gezin, met vier dochters en een zoon, zeven kleinkinderen en tien achterkleinkinderen en de elfde is op komst. Dat is toch wel iets om trots op te zijn". Sinds een jaar woont Aleida Bakker in een mooi appartement Bloemswaard, waar ze het erg naar het zin heeft. Haar echtgenoot was Hillegommer Victor Bakker, de zoon van Peter Bakker, de oude hoofdonderwijzer.

Hij werkte bij een grote sigarettenfabriek in Zevenaar waar zij zelf werkzaam was als directiesecretaresse. Tijdens de 'Arbeitseinsatz' moest het gezin Bakker onderduiken en kwam terecht in de boerderij van de ouders van Aleida. Daar is hun liefde geboren. De jarige job is nog een ondernemende dame. Ze puzzelt, wandelt en scrabbelt en geniet van de bezoekjes van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ook is ze lid van de fietsmaatjes en maakt regelmatig tochtjes op de duofiets waar ze heel erg van geniet.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>