De heere Schouten weer in de vaart | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
De heere Schouten uit 1908, het fraai gerestaureerde salonbootje dat vaart op 't Joppe.
De heere Schouten uit 1908, het fraai gerestaureerde salonbootje dat vaart op 't Joppe. (Foto: pr)

De heere Schouten weer in de vaart

Warmond • Veel vogels bouwen hun nest in de polders rond 't Joppe. Tientallen soorten ganzen, kieviten, scholeksters, grutto's en een enkele tureluur zien de Zwanburgerpolder, het eiland Koudenhoorn en de Tengnagel bij de Leidse Merenwijk als een ideale broedplaats en de eerste kuikens zijn al uit het ei.

Vanaf zaterdag 5 mei is het voetveer De heere Schouten weer in de vaart om de eerste kuikentjes van de Kaag gade te slaan. Je kan op het prachtig gerestaureerde salonbootje uit het begin van de vorige eeuw instappen in Warmond bij de hoofdsteiger op het recreatie-eiland Koudenhoorn, te bereiken via Gemeentehaven aan de Jan Steenlaan bij het VVV-kantoor.

Je wordt voor twee euro per persoon dan twee keer overgezet: van Koudenhoorn naar de Zwanburgerpolder en na een wandeling over de dijk van de polder vervolgens naar het schiereiland Tengnagel bij de Leidse Merenwijjk.

Het door vrijwilligers bediende voetveer doet altijd de Zwanburgerpolder aan, waar je ook in dit broedseizoen over de dijk mag wandelen. In deze polder zijn de meeste nesten gemarkeerd en veel schippers kunnen over de broedende vogels en de ganzenfamilies vertellen.

Het voetveer vaart elke vrijdag, zaterdag, zondag tussen 10 en 16.30 uur. Vanaf mei wordt ook op woensdag gevaren. Voor meer info: www.zwanburgerroute.nl. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>