Famke, een Française en Bente bij Keukenhof.
Famke, een Française en Bente bij Keukenhof. Foto: pr

Leerlingen Fioretti Hillegom oefenen hun Frans bij Keukenhof

Algemeen

TAAL • Onder het motto: 'Een taal leer je door 'm te spreken', zijn afgelopen week de derdeklasleerlingen van het Fioretti College Hillegom voor het vak Frans in gesprek gegaan met toeristen op de parkeerplaats en bij de entree van Keukenhof.

"Op school hebben we eerst een vragenlijst opgesteld", vertellen leerlingen Famke en Bente enthousiast. "We konden aan de kentekens van de auto's en bussen zien of het Fransen waren. Een van de eerste vragen die we stelden was: D'où venez-vous?, dus waar komt u vandaan? En op de vraag: 'Qu'est-ce que vous pensez des fleurs', antwoordde bijna elke Fransman met: 'Très belles, vraiment belles'. Dus de bloemen zijn weer erg mooi dit jaar!"

Docente Fatima Sabeg is tevreden met de resultaten: "Een taal moet je ook dúrven spreken. In de les doen we veel aan spreekvaardigheid, maar in gesprek gaan met een echte Fransman is natuurlijk wel even wat anders. En met Keukenhof op fietsafstand is het niet moeilijk om een Fransman te vinden. Het was een groepsopdracht, dus de leerlingen konden elkaar helpen. Het maken van de selfie met de Fransman (monsieur/madame) was onderdeel van de opdracht. Ook dit moest natuurlijk eerst netjes worden gevraagd in het Frans en zo kon ik gelijk zien of ze er wel echt waren geweest." Het viel Famke en Bente mee dat de meeste Fransen open stonden voor een gesprekje. "En dat Chinezen geen Frans spreken, werd ons ook duidelijk", besluiten beide meiden lachend.

Uit de krant