Lintjes voor vier ridders | Hillegommer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo dehillegommer.nl
Vlnr: Piet van der Zwet, Cor en Judith de Rooij, Janine Singels en Arie van Erk. | Foto: Annemiek Cornelissen
Vlnr: Piet van der Zwet, Cor en Judith de Rooij, Janine Singels en Arie van Erk. | Foto: Annemiek Cornelissen

Lintjes voor vier ridders

In de grote zaal van de Stichting Cultuurbeleving vond donderdag 26 april de traditionele lintjesregen plaats. Vier inwoners van Hillegom ontvingen een Koninklijke onderscheiding en werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gelukkigen waren Piet van der Zwet, Janine Singels-Deen en het echtpaar Cor en Judith de Rooij-van Gaveren. Tijdens zijn speech benadrukte van Erk het belang van vrijwilligers voor de gemeente.

"Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. Ik ben dan ook trots dat ik vandaag aan deze vier Hillegommers een Koninklijke onderscheiding mag uitreiken voor hun onvoorwaardelijke inzet voor Hillegom". De bijeenkomst werd druk bezocht. Veel familieleden van de gedecoreerden waren aanwezig en het was leuk om te zien hoe verrast iedereen was met de onderscheiding. Vooral Judith de Rooij-van Gaveren. Ze zij dat ze nooit had verwacht dat zij ook een onderscheiding zou krijgen, nadat de Burgemeester de versierselen bij haar man had opgespeld

Over de gedecoreerden:

P.A.J. (Piet) van der Zwet

Piet van der Zwet heeft zich van 1998 tot 2017 ingezet als bestuurslid en penningmeester van buurtvereniging 'De Buurt'. Hij sinds de oprichting van deze vereniging betrokken en heeft sindsdien, naast het penningmeesterschap, bijgedragen aan het organiseren (van planning tot uitvoering) van allerlei activiteiten in en voor de buurt.

Van 2009 tot heden zet hij zich in als vrijwilliger bij Stichting Muziektheater Duin- Bollenstreek (Mubo). Hij maakt het decor voor de uitvoeringen, bouwt het podium op en zorgt dat het licht en geluid werkt.

Van 2000 tot 2010 is hij begeleider geweest bij het schoolkamp van basisschool De Egelantier. Hier zorgde hij ervoor dat het kampement opgebouwd werd, regelde de spellen en activiteiten en verzorgde de maaltijden.

J. (Janine) Singels-Deen

Vanaf 2001 zet Janine Singels-Deen zich in bij speel-o-theek Kindervreugd in Hillegom. Vanaf 2010 tot heden heeft zij het stokje overgenomen van de vertrekkende voorzitter. Met veel inzet, enthousiasme en volharding zorgt zij ervoor dat er zo'n 230 gezinnen gebruik kunnen maken van speelgoed. Een kleine greep uit haar activiteiten: inkopen van speelgoed, vrijwilligers werven en inwerken, aanwezig tijdens openingsuren, de boekhouding bijhouden, etc.

(Judith) de Rooij-Van Gaveren

Van 1997 tot 2018 heeft Judith De Rooij-Van Gaveren zich verdienstelijk gemaakt als coördinator van alle vrijwilligers, mede-beheerder en gastvrouw van ouderenontmoetingscentrum Het Pluspunt. Zij was verantwoordelijk voor het maken van de roosters, zette de zaal klaar, ontving de gasten bij activiteiten en zorgde voor de versnaperingen.

Sinds 1970 is zij lid van badmintonclub Hillegom. Bij deze vereniging heeft zij zich ingezet voor heel veel verschillende activiteiten en heeft ze diverse functies vervuld.

C. (Cor) de Rooij

Cor de Rooij is de echtgenoot van Judith de Rooij-Van Gaveren die ook een onderscheiding krijgt. Ook hij zet zich sinds 1997 in als beheerder van ouderenontmoetingscentrum Het Pluspunt. Hij was belast met de taken die horen bij gebouwbeheer zoals het inkopen van de dagelijkse (bar-) en facilitaire benodigdheden, het onderhoud van het gebouw en materiaal, aanspreekpunt voor gebruikers en huurders. Verder was hij (samen met zijn vrouw) gastheer bij activiteiten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>