Scheppen de grond in voor bomen én een tijdcapsule.| Foto: Annemiek Cornelissen
Scheppen de grond in voor bomen én een tijdcapsule.| Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Nieuwe bomen aan de Houttuin

Algemeen

Hillegom ♦ Op de landelijke Boomfeestdag werd ook in Hillegom aandacht aan besteed aan het planten van nieuw groen. Wethouder Anne de Jong stak samen met leerlingen van groep 8 van de Daltonschool de handen uit de mouwen en plantte een aantal nieuwe bomen aan de Houttuin.

Op het moment is de herinrichting van de Houttuin nog in volle gang en het planten van de bomen gaf hier een extra dimensie aan. Elk jaar wordt er een boomfeestdag gehouden met daaraan een thema gekoppeld. Dit jaar was dat "Operatie Boomfeestdag; maak 't buiten beter. Bomen verbinden".

In totaal werden er met de leerlingen van de Daltonschool zes nieuwe bomen geplant, namelijk drie valse Christusdoorns, een Amberboom en twee Amerikaanse Tulpenbomen. Medewerkers van de Meerlanden waren present om een handje te helpen bij het planten van de bomen. Voordat het zover was kregen de leerlingen van de medewerkers een geel of oranje hesjes uitgereikt. Toen ze de hesjes hadden aangetrokken kwamen de scheppen tevoorschijn. De kinderen stonden duidelijk te popelen om te beginnen. Er was echter nog een leuke bijkomstigheid. Voor het scheppen begon hebben een aantal leerlingen een tijdcapsule bij de wortels van een boom in een gat gelegd. Vooraf was aan de kinderen gevraagd een 'boodschap naar de toekomst' te schrijven en dat hebben ze gedaan. Wat er in de boodschap staat blijft geheim, dat weten alleen zij.

Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt komt de tijdcapsule weer vrij. Na het opendraaien van de tijdcapsule, kan men dan zien wanneer de boom is geplant en wie daar hun schepje aan heeft bijgedragen. Enthousiast gingen de kinderen vervolgens aan het werk en ook voor Anne de Jong was er een schep. In een mum van tijd waren de gaten gedicht en stonden er op het plein mooie bomen.

Uit de krant