Lekker samen griezelen is en stuk minder eng. | Foto: Annemiek Cornelissen
Lekker samen griezelen is en stuk minder eng. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Steeds meer heksen en spoken

Algemeen

Ook in Hillegom werd afgelopen weekend volop Halloween gevierd. Ook voor de jeugd was een aantal bloedstollende activiteiten georganiseerd. De Hillegomse Speeltuinen Weerestein en Jeugdland de handen ineengeslagen en dit resulteerde in een gezamenlijk Halloweenfestijn op zaterdag 28 oktober. Dj Timo zorgde ervoor dat de beentjes van de vloer gingen en er was een halloweenmodeshow, waarbij de kinderen op de catwalk hun kostuum mochten showen aan een jury. En die had het knap lastig om uit de prachtige creaties de mooiste te kiezen.

Er waren spookjes, duiveltjes, maar ook heksen en enge boeven en allemaal hadden ze een ding gemeen, ze hadden het prima naar het zin. Uiteindelijk werden er twee winnaars uitgekozen, Elisa van der Vlugt en Jelle van Veeren. Zij kregen een wenspot, waarin ze hun eigen wensen kunnen stoppen.

Bij Café Murphy's Law vond zondag 29 oktober het jaarlijkse Halloweenfestival plaats en dit evenement was binnen 8 minuten na bekendmaking geheel uitverkocht. Het was een evenement voor alle Hillegomse kinderen in een fantastisch decor, waar dit café om bekend staat. Er was een voorleesheks, die een superspannend verhaal voorlas. Verder kon er geknutseld worden, waren er eierkoeken die versierd konden worden en werden de kinderen geschminkt, met als gevolg dat er heel wat spookjes, duiveltjes en heksen rondliepen.

De avond daarvoor had het Halloweenfeest voor ouderen al plaatsgevonden met dj Jeffrey en het was duidelijk te zien dat veeL gasten nog in deze stemming waren, want zij kwamen verkleed naar het kinderfestival, hetgeen voor een nog leuker sfeertje zorgde.

Complete gezinnen hadden de middag van hun leven en na afloop kon maar een ding gezegd worden: Hillegom kan een goed Halloweenfeestje vieren.

Uit de krant